Mottagning Barncancer Solna

Besöksrestriktioner

08 juli 2021, 13:15

Utifrån besöksrestriktioner på Karolinska Universitetssjukhuset kan det vara max två anhöriga per patient och inga syskon på våra mottagningar och avdelningar. 

Ring oss

08-123 751 22

Telefontider idag

07:00 - 15:00

mer information

Fler telefontider:

  • Måndag - Fredag 07:00 - 15:00

Besök oss

Eugeniavägen 23, C12:33, STOCKHOLM

Se karta och reseplanerare Hitta hit

tider

Öppettider för bokade besök

  • Måndag - Fredag 07:00 - 16:00

När ett barn får cancer - eller någon annan allvarlig sjukdom som kräver långvarig och genomgripande behandling - är det inte bara en individ som drabbas, utan en hel familj med sitt nätverk och i sitt sammanhang. Särskilt syskon kan kräva mer omsorg från familj, skola, släkt och vänner än det sjuka barnet - något som kan vara svårt att inse för familjen.

Vi tar hand om barn och ungdomar med onkologiska och hematologiska sjukdomar.

Hos oss arbetar sjuksköterskor och undersköterskor tillsammans med onkologläkare som ett team runt patienten. Här arbetar också syskonstödjare och hit kommer dietist, lekterapeut, sjukgymnast, kurator och andra specialister som behövs för att vården ska bli så optimal som möjligt.

Besök gärna Barncancerwebben för att läsa mer om vår verksamhet. 

Inför besöket

Hur hittar jag till sjukhuset och var kan vi parkera?

Klicka här för information om hur du tar dig till Karolinska Universitetssjukhuset i Solna och var du kan parkera.

Det kan vara svårt att hitta en ledig parkeringsplats varför vi uppmuntrar er att komma i god tid till sjukhuset.

Hur hittar jag till mottagningen?

Närmaste busshållplats heter "Karolinska sjukhuset Eugeniavägen" på Solnavägen. Busslinjerna 3, 6, 77 och 507 trafikerar denna hållplats. Mottagningen finns på Eugeniavägen 23. Där tar du hiss C till plan 12, gå till höger åt det gula hållet. Kommer du med sjukresa/taxi tar du hiss C från plan 2 till plan 12. 

Var anmäler jag att jag har kommit?

Anmäl dig i receptionen på plan 12. 

Hur kan jag förbereda mig?

Tänk igenom om du har några särskilda frågor du vill ta upp och om du har några speciella önskemål kring ditt besök som du vill att personalen ska veta. 

Om du fått uppgifter om provtagning, planera för detta innan besöket. Information om provtagning hittar du här. I din kallelse står vad som gäller specifikt för din provtagning. 

Om du har ett bokat videobesök behöver du ladda ner appen Alltid öppet. Här hittar du mer information om hur du går tillväga. Är du över 13 år behöver du ha ett eget bankid.

Narkoswebben kan du lära dig om hur det är att vara på sjukhus och om vad som händer före, under och efter narkos.

En del barn känner oro i samband med sjukhusbesök. Passa därför gärna på att besöka lekterapin i samband med sjukhusbesöket. Där kan du få möjlighet att leka bort lite av oron.

Ska jag ta med mig något särskilt?

Vid längre besök är det bra om du tar med dig dina läkemedel som du behöver ta under tiden du är hos oss. 

Kan jag köpa mat på sjukhuset om jag blir hungrig?

Mat och kioskvaror finns att köpa vid sjukhusets huvudentré och även på andra platser på sjukhuset och närområdet. Ta gärna med välling till de minsta barnen om de blir hungriga. Om du har ett dagvårdsbesök inbokat får du som barn/ungdom mat av oss. Föräldrar och syskon får ta med sig egen mat alternativt köpa, det finns ett kylskåp i väntrummet. 

Finns det något kul att göra när jag är på sjukhuset?

Det finns många olika aktiviteter som du kan ta del av. Här kan du läsa mer. Du får använda telefonen men inte ta foton utan att fråga personalen först.

Finns det Wifi?

Ja det finns Wifi på sjukhuset.

Hjälp dem som är allergiska!

Ingen får använda parfym eller röka på sjukhuset, varken inomhus eller utomhus.

Vad ska jag göra om jag känner mig förkyld?

Om du, eller den som ska följa med dig till mottagningen, har förkylningssymtom eller andra symtom på infektion ska ni alltid kontakta mottagningen för att höra hur ni ska göra med besöket. Möjlighet att ändra till telefon- eller videosamtal finns. Skulle ni inte få tag på någon innan besöket – stanna hemma och kontakta mottagningen så snart det är möjligt.

Annat som är bra att veta

När du kommer till mottagningen kommer vi att väga och mäta dig.

Vill du läsa mer om vår verksamhet finns Barncancerwebben. 

Via 1177 kan du beställa kopia på ditt barns journal. Du har även möjlighet att se journalen direkt via nätet. Efter 13 års ålder krävs särskilt tillstånd för åtkomst. 

Har du särskilda behov som du vill att vi ska känna till?

Hör gärna av dig till mottagningen eller dagvården för att vi ska kunna göra besöket så bra som möjligt. Vi kan till exempel boka en tolk eller på annat sätt anpassa besöket efter dina unika behov.

Om tiden inte passar

Kontakta mottagningen eller dagvården så snart som möjligt, men senast 24 timmar innan besöket. Kontaktuppgifter finns på kallelsen och högst upp på den här sidan. Om ni inte kommer alls eller inte avbokar i tid får ni betala en avgift, läs mer om avgifter på 1177.se

Patientbroschyr för Astrid Lindgrens Barnsjukhus.

Under besöket

Vad kommer att ske vid besöket och vilka kommer jag att träffa?

Beroende på vad du har för besök hos oss får du träffa en sjuksköterska, undersköterska eller en läkare. Läs om ditt specifika besök i kallelsen du får av oss i posten.

Du är huvudperson

Det är du som är huvudpersonen vid besöket. Personalen på mottagningen och dagvården finns där för dig och de kommer att berätta för dig vad som ska ske. Om du behöver läkemedel, förnyar vi recept under besöket.Var inte rädd för att ställa frågor och berätta om dina besvär och om har några särskilda önskemål!

Hur lång tid kommer besöket ta?

Ett besök kan ta allt från 30 minuter till en hel dag. 

Efter besöket

Vi kommer att berätta för dig vad som kommer att ske efter besöket och om det är något särskilt du behöver komma ihåg. Be gärna om att få informationen nedskriven.

Ibland kommer man på frågor efter besöket och dår går det bra att kontakta mottagningen, antingen via 1177.se eller att ringa på 08-517 780 84, välj knappval 2 för icke akut rådgivning med sjuksköterska. 

Praktisk information

Besök sidan För Patienter för allmän patientinformation: service på sjukhuset, dina rättigheter som patient, vanliga frågor och svar samt din journal med mera.

Synpunkter och klagomål

Synpunkter och klagomål - hit vänder du dig

Nu kan du lämna synpunkter och klagomål på vården digitalt via 1177 Vårdguiden
Mottagning barncancer Solna

Lämna synpunkter och klagomål hos din vårdgivare anonymt

Om du önskar framföra synpunkter på vården anonymt så kan du göra det via 1177 Vårdguidens e-tjänster. Lämna synpunkter och klagomål anonymt hos din vårdgivare.

Lämna synpunkter och klagomål hos din vårdgivare som ombud eller om du inte kan lämna digitalt.

Om du önskar lämna synpunkter eller klagomål på vården som ombud krävs en fullmakt. Anmälan kan därför ej skickas via 1177. Anmälan hittar du här.

Anmälan tillsammans med fullmakt skickas med vanlig post till adressen nedan:

Sektionchef Pernilla Grillner eller 
Omvårdnadschef Maria Larsson
Karolinska Universitetssjukhuset
171 76 Stockholm