Mottagning Barn koagulation Solna

08 juli 2021, 11:13

Utifrån besöksrestriktioner på Karolinska Universitetssjukhuset kan det vara max två anhöriga per patient och inga syskon på våra mottagningar och avdelningar. 

Ring oss

08-123 751 20

Telefontider idag

08:00 - 15:30

mer information

Fler telefontider:

  • Måndag - Torsdag 08:00 - 15:30

Besök oss

Eugeniavägen 3, A10:03, 17164, Solna

Se karta och reseplanerare Hitta hit

tider

Öppettider för bokade besök

  • Måndag - Fredag 09:00 - 15:00

Diagnoser:

Hemofili, von Willebrands sjukdom, Koagulationsrubbningar

alla

Trombocytfunktiondefekter

Vi utreder barn med ökad blödningsbenägenhet eller trombosbenägenhet. Vi bedriver utomlänsvård för barn med hemofili (blödarsjuka), von Willebrands sjukdom och andra speciella koagulationsrubbningar inklusive svåra trombocytfunktionsdefekter.

Inför besöket

Hur hittar jag till sjukhuset och var kan vi parkera?
Klicka  för information om hur du tar dig till Karolinska Universitetssjukhuset i Solna och var du kan parkera.

Hur hittar jag till mottagningen?
Närmaste busshållplats heter "Karolinska sjukhuset Eugeniavägen" på Solnavägen. Busslinjerna 3, 6, 77 och 507 trafikerar denna hållplats. Mottagningen finns på Eugeniavägen 3. Där tar du hiss A till plan 10. I hisshallen finns barnkoagulations väntrum. Kommer du med sjukresa/taxi tar du hiss A från plan 2 till plan 10.

Var anmäler jag att jag har kommit?
Anmäl dig i receptionen på plan 3, huvudentrén.

Hur kan jag förbereda mig?
Tänk igenom om du har några särskilda frågor du vill ta upp och om du har några speciella önskemål kring ditt besök som du vill att personalen ska veta.

Om du fått uppgifter om provtagning, planera för detta i god tid innan besöket, minst två veckor, så vi hinner få svar på alla analyser innan ditt besök. I din kallelse står vad som gäller specifikt för din provtagning.

Om du har ett bokat videobesök behöver du ladda ner appen Alltid Öppet. Här hittar du mer information om hur du går tillväga. Är du över 13 år behöver du ha ett eget bankid.

En del barn känner oro i samband med sjukhusbesök. Passa därför gärna på att besöka lekterapin i samband med sjukhusbesöket. Där kan du få möjlighet att leka bort lite av oron.

Ska jag ta med något särskilt?
Vid längre besök är det bra om du tar med dig dina läkemedel som du behöver ta under tiden du är hos oss. Annars något att sysselsätta dig med, en ipad eller bok till exempel.

Kan jag köpa mat på sjukhuset om jag blir hungrig?
Mat och kioskvaror finns att köpa vid sjukhusets huvudentré och även på andra platser på sjukhuset och närområdet. Ta gärna med välling till de minsta om de blir hungriga.

Finns det något kul att göra när jag är på sjukhuset?
Det finns många olika aktiviteter som du kan ta del av. Här kan du läsa mer! Du får använda telefonen, men inte ta foton utan att fråga personalen först.

Finns det Wifi?
Ja det finns Wifi på sjukhuset.

Hjälp dem som är allergiska!
Ingen får använda parfym eller röka på sjukhuset, varken inomhus eller utomhus.

Vad ska jag göra om jag känner mig förkyld?
Om du, eller den som ska följa med dig till mottagningen, har förkylningssymtom eller andra symtom på infektion ska ni alltid kontakta mottagningen för att höra hur ni ska göra med besöket. Skulle ni inte få tag på någon innan besöket – stanna hemma och kontakta mottagningen så snart det är möjligt.

Annat som är bra att veta
Kom i god tid då vi tar längd och vikt på barnet samt sätter på Emla, bedövningskräm, inför eventuell provtagning.

Har du särskilda behov som du vill att vi ska känna till?
Hör gärna av dig till mottagningen för att vi ska kunna göra besöket så bra som möjligt. Vi kan till exempel boka en tolk eller på annat sätt anpassa besöket efter dina unika behov.

Det går bra att använda rullstol på sjukhuset.

Om tiden inte passar
Kontakta mottagningen så snart som möjligt, men senast 24 timmar innan besöket på 08-517 751 20. Kontaktuppgifter finns på kallelsen och högst upp på den här sidan. Om ni inte kommer alls eller inte avbokar i tid får ni betala en avgift, läs mer om avgifter på 1177.se.

Under besöket

Vad kommer att ske vid besöket och vilka kommer jag att få träffa?
Beroende på vad du har för besök hos oss får du träffa en sjuksköterska, läkare eller sjukgymnast. Läs om ditt specifika besök i kallelsen du får av oss i posten, eller elektroniskt via Alltid Öppet.

Du är huvudperson
Det är du som är huvudpersonen vid besöket. Personalen på mottagningen finns där för dig och de kommer att berätta för dig vad som ska ske. Var inte rädd för att ställa frågor och berätta om du har några särskilda önskemål!

Hur lång tid tar besöket?
Ett besök kan ta allt från 30 minuter till en hel dag.

Efter besöket

Personalen kommer att berätta för dig vad som kommer att ske efter besöket och om det är något särskilt du behöver komma ihåg. Be gärna om att få informationen nedskriven.

Ibland kommer man på frågor efter besöket och då går det bra att kontakta mottagningen, antingen via 1177.se eller genom att ringa på telefonnummer 08-517 751 20

Praktisk information

Besök sidan För Patienter för allmän patientinformation: service på sjukhuset, dina rättigheter som patient, vanliga frågor och svar samt din journal med mera.

Synpunkter och klagomål

Synpunkter och klagomål - hit vänder du dig

Nu kan du lämna synpunkter och klagomål på vården digitalt via 1177 Vårdguiden
Mottagning Barn Koagulation Solna

Lämna synpunkter och klagomål hos din vårdgivare anonymt

Om du önskar framföra synpunkter på vården anonymt så kan du göra det via 1177 Vårdguidens e-tjänster. Lämna synpunkter och klagomål anonymt hos din vårdgivare.

Lämna synpunkter och klagomål hos din vårdgivare som ombud eller om du inte kan lämna digitalt.

Om du önskar lämna synpunkter eller klagomål på vården som ombud krävs en fullmakt. Anmälan kan därför ej skickas via 1177. Anmälan hittar du här.

Anmälan tillsammans med fullmakt skickas med vanlig post till adressen nedan:

Sektionchef Pernilla Grillner
Karolinska Universitetssjukhuset
171 76 Stockholm