Barn Vårdavdelning 11 Solna

Besöksrestriktioner

08 juli 2021, 11:19

Utifrån besöksrestriktioner på Karolinska Universitetssjukhuset kan det vara max två anhöriga per patient och inga syskon på våra mottagningar och avdelningar. 

1177 Vårdguiden e-tjänster

Ring oss

08-123 781 83

Besök oss

Eugeniavägen 23, C11:33, 17164, Solna

Hitta hit

tider

Öppettider för bokade besök

  • Måndag - Söndag 06:00 - 21:30

Diagnoser:

blindtarmsinflammation, ljumskbråck, missbildningar i mag-tarmkanalen och urinvägarna

Vårdavdelningen på plan 11 är en avdelning för barnkirurgi, plastikkirurgi, barnurologi, öron-näsa-hals samt barngastromedicin.

På avdelningen finns patienter med tillstånd som opereras och följs av våra specialister under en längre tid. Andra patienter kommer in för operationer eller undersökningar med kortare vårdtid.

Inför besöket

Så kan jag förbereda mig på vad som ska hända
Prata gärna inom familjen inför besöket om vad som kan komma att ske på sjukhuset, då information och förberedelser kan minska eventuell rädsla och oro.

Det här kan jag ta med mig till sjukhuset
Det kan vara bra att tänka igenom om det är något särskilt som du vill ha med till sjukhuset som till exempelvis toalettsaker, inneskor eller en favoritleksak.
Om du använder några speciella hjälpmedel, särskilda läkemedel eller ovanlig sondmat, ta med så att det räcker för första dygnet, resterande beställer vi på plats. I övrigt finns blöjor, medicin, mat och välling på avdelningen.

Måste jag ringa om jag fått en infektion när jag ska komma till sjukhuset?
Om du eller din närstående blir sjuk innan planerad operation vänligen hör av dig till operationsplaneraren. Telefonnummer och namn finns på din operationskallelse.

Var kan vi parkera?
Då parkeringsmöjligheterna på sjukhuset är begränsade är det bäst att, om möjligt, lämna bilen hemma. Om ni ändå behöver ta bilen finns dessa två parkeringsgarage:

Eugeniavägen 23, plan 2. 7-dagarsbiljett kostar 475kr och det krävs ett intyg som finns att få i receptionen på plan 11. Intyg samt parkeringskvitto ska ligga synbart i bilens framruta. Vid kortare tid än 7 dagar kan endast biljett för max sex timmar åt gången lösas, á 20kr/timme, mellan kl. 06-20. Total dygnskostnad 280kr.

Thoraxgaraget, Framstegsgatan. Här går det inte att lösa 7-dagarsbiljett men det går att parkera i minst 24 timmar i taget. Det kostar 20 kr i timmen och max 125 kr/dygn. Garaget är stängt för att köra in mellan kl 24-07.30 men det går alltid att köra ut ur garaget. För att få ersättning för sjukhusresa vid dagvårdsbesök krävs parkeringskvitto. Ytterligare parkeringsinfo finns här.

 

Så hittar jag till avdelningen
Nya Karolinska sjukhuset Solna, Eugeniavägen 23, C11:33. Tag hiss C till plan 11. I den gula korridoren hittar du vårdavdelningen till höger, anmäl er i receptionen inne på avdelningen.

Är dörren låst när jag ska komma in?
Dörren är vanligtvis inte låst, är den låst kan du ringa avdelningen på numret som står på dörren.

Patientbroschyr Astrid Lindgrens Barnsjukhus.

Under besöket

Så går det till vid inskrivning och planering av behandlingen
I samband med inskrivningen kommer du träffa läkare, sjuksköterska och barnanestesi separat, detta kan innebära att besöket tar allt från en-tre timmar. I samband med detta kan även eventuella undersökningar och provtagningar göras. Skriv gärna ner frågor du önskar ställa och det som känns extra viktigt att du berättar för vården i samband med din inskrivning.

Så fungerar en rond
Varje dag kommer du och dina närstående att träffa det vårdteam som sköter dig. Teamet består av läkare, sjuksköterska samt undersköterska/barnsköterska. På ronden planerar man den fortsatta behandlingen och planen för de kommande dagarna.

Hur kan mina närstående hjälpa till?
En närstående förväntas alltid vara med dig på sjukhuset. Det finns alltid en säng för närstående att sova i. Personalen sköter den dagliga omvårdnaden samt den medicinska vården, men din närstående är den trygga punkten för dig i sjukhusmiljön.

Var kan jag lägga mina ytterkläder och väskor?
Det finns ett skåp på ditt rum.

Var kan mina närstående sova?
En säng till dina närstående finns bredvid din vårdplats. Det är viktigt att personalen kan komma åt att arbeta på ett tryggt och säkert sätt, ställ därför inte ihop sängarna. Om du vårdas på någon av våra övervakningssalar får dina närstående inte sova i salen utan på familjevåningen.

Vad kan jag göra när jag är på sjukhuset?
Det finns en mängd olika aktiviteter som du kan ta del av. Här kan du läsa mer. Vi har väl uppbyggda kringteam i form av lekterapi, målar- och pysselverkstad, bibliotek samt sjukhusclowner som vi samarbetar med vilket ger dig möjlighet att fokusera på annat samt att få möjlighet till att bearbeta upplevelserna på sjukhuset.
För dig som ligger inne på sjukhuset en längre tid kan vi erbjuda skola om så önskas. Tv och Wi-Fi finns på alla patientrum (ingen tv i övervakningssalen). Du får använda telefonen, men inte ta foton utan att fråga personalen först.

Kan jag ha vänner och familj på besök?
Under perioden med Coronapandemin gäller speciella anvisningar men i normala fall är dina släktingar och vänner välkomna på besök när du vill och orkar. De kan komma både på dagarna och på kvällen. Du får ha 2–3 besökare åt gången. Har dina vänner en infektion får de vänta med att besöka dig tills de är friska. Ingen får ha blommor på sjukhuset.

Vem kan hjälpa min familj med praktiska saker?
Behöver ni stöd och hjälp med praktiska saker eller sjukintyg kan vår kurator hjälpa till, prata med omvårdnadsteamet så förmedlar de kontakt.

Hur får jag mat?
Du får mat av personalen under tiden du är på sjukhuset.

Hur får mina närstående mat?
En närstående får frukost. Vi bjuder på kaffe och te hela dagen. Annan mat och kioskvaror finns att köpa vid sjukhusets huvudentré och även på andra platser på sjukhuset och närområdet. Det finns även möjlighet att köpa enklare måltid eller smörgås på avdelningen.

Så kan ni se till att inga sjukdomar sprids
Under Coronapandemin råder speciella instruktioner men viktiga hygienregler gäller alltid, var noggrann med att sprita och tvätta händerna.

Så kan ni hjälpa de som är allergiska
Ingen får använda parfym eller röka på sjukhuset, varken inomhus eller utomhus. Blommor är inte heller tillåtna på sjukhuset.

Efter besöket

Vad händer efter att jag har fått lämna avdelningen/sjukhuset?
När det är dags att lämna sjukhuset eller avdelningen får ni möjlighet att ställa frågor och ta del av planeringen för den närmaste tiden. Innan ni lämnar avdelningen för att åka hem ska ni känna er trygga med vad ni kan förvänta er hemma de första dagarna. Ni ska ha fått med er eventuella recept, intyg samt instruktioner om mediciner, omläggningar eller katetrar om detta behövs. Om läkaren anser att behov finns kommer vi se till att det finns uppföljning i form av telefonkontakt eller ett mottagningsbesök.

Har du frågor efter ditt sjukhusbesök kan du kontakta barnkirurgmottagningen på telefonnummer 08-517 779 50.

Vem kan jag prata med om hur det var på sjukhuset?
Innan du lämnar avdelningen har du möjlighet att fylla i en digital patientenkät. Vi vill gärna veta hur din vårdtid har varit hos oss.

Praktisk information

Besök sidan För Patienter för allmän patientinformation: service på sjukhuset, dina rättigheter som patient, vanliga frågor och svar samt din journal med mera.

Synpunkter och klagomål vårdavdelning 11 Solna

Synpunkter och klagomål - hit vänder du dig

Nu kan du lämna synpunkter och klagomål på vården digitalt via 1177 Vårdguiden
vårdavdelning 11 Solna

Lämna synpunkter och klagomål hos din vårdgivare anonymt

Om du önskar framföra synpunkter på vården anonymt så kan du göra det via 1177 Vårdguidens e-tjänster. Lämna synpunkter och klagomål anonymt hos din vårdgivare.

Lämna synpunkter och klagomål hos din vårdgivare som ombud eller om du inte kan lämna digitalt.

Om du önskar lämna synpunkter eller klagomål på vården som ombud krävs en fullmakt. Anmälan kan därför ej skickas via 1177. Anmälan hittar du här.

Anmälan tillsammans med fullmakt skickas med vanlig post till adressen nedan:

Verksamhetschef Tomas Wester
Karolinska Universitetssjukhuset
17176 Stockholm