Mottagning Barn urologi uroterapi Solna

Ang Covid-19, nya coronaviruset

18 mars 2020, 14:39

Med anledning av nya Coronaviruset, Covid-19:
Besöksförbud på avdelningarna för andra än vårdnadshavare gäller from 2020-03-11.
Vid besök på mottagning eller dagvård för barn får 1 vårdnadshavare medfölja även om generellt besöksförbud råder på hela sjukhuset.
Lekterapin stänger tillsvidare in den öppna verksamheten och fokuserar på avdelningar och mottagningar och på remisspatienter.


Riktlinje för kroniskt sjuka barn som går på kontroller på Astrid Lindgrens Barnsjukhus med anledning av covid-19 (corona virus disease-2019)


Länk om du har allmänna frågor om covid-19 

1177 Vårdguiden e-tjänster

Av-/omboka tid

Kontakta mig

Beställa tid

fler e-tjänster

Ring oss

08-517 779 50

Besök oss

Astrid Lindgrens Barnsjukhus Q2:03, SOLNA

Hitta hit

tider

Öppettider för bokade besök

  • Måndag - Fredag 08:00 - 16:00

Diagnoser:

dag- och nattinkontinens

På uroterapimottagningen arbetar uroterapeuter. Uroterapeuter behandlar barn med urininkontinens och blåsstörningar. Barnen kommer på remiss. Barnurologimottagningen tar emot patienter upp till 15 år med missbildningar och sjukdomar i urinvägarna. Remiss krävs. Rådgivning barnurologi 08-517 779 50 Rådgivning barnuroterapi 08-517 776 88 Må-Fre 11:00-12:00. Vårdkoordinator väntelista operation 08-517 775 01 Må-Ons 09:00-11:00. Övrig tid telefonsvarare.

Uroterapi är att ge barnet en "bruksanvisning till blåsan" genom att lära barnet utnyttja sina egna resurser för att ta kommandot över blåsa, urinrör och sfinkter. Mediciner kan ibland behövas som hjälpmedel men i huvudsak är uroterapi en pedagogisk behandling, "blåsskola". I blåsskolan ger uroterapeuten barnen motivation att satsa tid och kraft på att förbättra blåsans funktion. Barn och föräldrar får undervisning om hur blåsan fungerar och instruktioner om vad som behöver förbättras och hur det kan göras.

Uroterapeuten utreder funktionsstatus inkluderande bland annat kissmönster, kontinensgrad, blåstömningsförmåga och problemets påverkan på patientens vardagsliv.

Planerar och genomför behandlingsprogram som till exempel kissrådgivning och träningsprogram samt eventuell hjälpmedelsrådgivning.

 

Inför besöket

Önskas tolk är det bra om det meddelas så snart som möjligt för att säkerställa tillgängligheten.

Har ni som föräldrar några önskemål inför besöket meddela oss så snart som möjligt.

Under besöket

  • Du ges möjlighet att ställa frågor gällande barnets besvär.
  • Du kan förnya hjälpmedelkort under besöket.

Efter besöket

En planering för barnets behandling görs. Uppföljning med återbesök planeras.

Praktisk information

Besök sidan För Patienter för allmän patientinformation: service på sjukhuset, dina rättigheter som patient, vanliga frågor och svar samt din journal med mera.