Mottagning Barninfektion Solna

Riktlinje för kroniskt sjuka barn som går på kontroller på ALB med anledning av covid-19

16 mars 2020, 12:41
  • Astrid Lindgrens barnsjukhus följer Folkhälsomyndighetens riktlinjer. Dessa förändras kontinuerligt och senaste information kan alltid hittas på Folkhälsomyndighetens hemsida.

  • Vi skriver inte intyg för att hålla friska barn hemma från förskola/skola, även om de har en kronisk sjukdom.

  • De kroniskt sjuka barn som är informerade av sin läkare om restriktioner i hur de får röra sig på allmänna platser och gå i skolan, ska följa de riktlinjerna även
    nu med covid-19.

1177 Vårdguiden e-tjänster

Ring oss

08-123 936 07

Besök oss

Eugeniavägen 23, C3. 25, 17164, Solna

Hitta hit

tider

Öppettider för bokade besök

  • Måndag - Fredag 08:00 - 09:00

Mottagning Barninfektion och Utredningspediatrik i Solna utreder och behandlar barn och ungdomar inom Barninfektion och Utredningspediatrik.

Barninfektion och Utredningspediatrik Mottagning i Solna utreder och behandlar barn och ungdomar upp till 18 år inom Barninfektion och Utredningspediatrik. Vi tar emot barn via remiss från Barn och Ungdomsmedicinska mottagningar, Barnakutmottagningar, vårdavdelningar på NKS, vårdcentraler, andra Barnkliniker i länet samt utanför länet och vuxeninfektionsmottagningar.
Upptagningsområdet innefattar Stockholms län. Vi tar även emot remisser utanför Stockholms län. Vår mottagning är på Astrid Lindgrens Barnsjukhus i Solna NKS. Teamet består av läkare och sjuksköterskor.

 

Inför besöket

Barninfektion och Utredningspediatrik Mottagning i Solna utreder och behandlar barn och ungdomar upp till 18 år. Vi tar emot barn via remiss från Barn och Ungdomsmedicinska mottagningar, Barnakutmottagningar, vårdavdelningar på NKS, vårdcentraler, andra Barnkliniker i länet samt utanför länet och vuxeninfektionsmottagningar Upptagningsområdet innefattar Stockholms län, och vi har mottagning på Astrid Lindgrens Barnsjukhus i Solna. Teamet består av läkare och sjuksköterskor.

Under besöket

Det finns en reception innanför ytterdörren vid entre hallen Eugeniavägen 23 där du ska anmäla att du kommit. Det finns väntrum utanför hissen på plan 8 C sidan där du sitter ner och inväntar att vi kommer och ropar upp ditt namn. Vid provtagning inför eller efter besöket lämnas prover på barnprovtagningen plan 3 i C huset (samma ingång som till mottagningen).

Efter besöket

 

Praktisk information

Besök sidan För Patienter för allmän patientinformation: service på sjukhuset, dina rättigheter som patient, vanliga frågor och svar samt din journal med mera.

Synpunkter och klagomål Barninfektion Solna

Synpunkter och klagomål - hit vänder du dig

Nu kan du lämna synpunkter och klagomål på vården digitalt via 1177 Vårdguiden
Barninfektion Solna

Lämna synpunkter och klagomål hos din vårdgivare anonymt

Om du önskar framföra synpunkter på vården anonymt så kan du göra det via 1177 Vårdguidens e-tjänster. Lämna synpunkter och klagomål anonymt hos din vårdgivare.

Lämna synpunkter och klagomål hos din vårdgivare som ombud eller om du inte kan lämna digitalt.

Om du önskar lämna synpunkter eller klagomål på vården som ombud krävs en fullmakt. Anmälan kan därför ej skickas via 1177. Anmälan hittar du här.

Anmälan tillsammans med fullmakt skickas med vanlig post till adressen nedan:

Verksamhetschef Malin Ryd Rinder
Karolinska Universitetssjukhuset
171 76 Solna

 

Skicka egenremiss till oss

Välkommen att skicka egenremiss till oss på mottagningen. Du kan göra det digitalt eller via post, såhär:

1177

Logga in på "mina sidor"1177.se. Leta upp mottagningens namn och fyll i informationen för egenremiss. Länk 1177

Post /blankett

Här finns anvisning för vilka uppgifter som bör finnas med i brev via post samt en blankett.

Mer information

Vår mottagning tar emot och bedömer remisser för barn och ungdomar 0-18 år inom Barninfektion och Utredningspediatrik.

Som regel har basutredning och bedömning skett av barnläkare i öppenvård innan vår enhet kontaktas. Om så inte skett hänvisar vi dig att i första hand kontakta din barnläkarmottagning, vårdcentral eller 1177 för att rådgöra med sjuksköterska eller för att få hjälp att hitta rätt i vården (http://www.1177.se/Stockholm/hitta-vard/)

Vid akuta, livshotande tillstånd skall du alltid ringa 112.

Vi tar emot patienter utifrån vårt specialiserade uppdrag. Egenremiss bedöms på samma sätt som andra remisser som skickas till oss på Karolinska Universitetssjukhuset.

Egenremiss kallas ibland även egen vårdbegäran eller egenanmälan.