Fysioterapimottagning Ortopedi Solna

1177 Vårdguiden e-tjänster

Av-/omboka tid

Kontakta mig

Besök oss

Hitta hit

Om du har drabbats av benbrott eller annan ortopedisk skada, har fått en ny led inopererad eller är opererad för tumörortopedisk sjukdom, är du välkommen till oss på Fysioterapimottagning Ortopedi i Solna.

 

Vi kan erbjuda dig individuell behandling, rådgivning och träning. Vi undersöker, bedömer, behandlar och utformar rehabilitering och träning utifrån dina specifika behov. Vårt mål är att du som patient ska uppnå optimal rörlighet, styrka och funktion, efter dina förutsättningar. Om du har brutit hand eller fot finns det möjlighet till rehabilitering i grupp. Vi erbjuder också information i grupp efter höftledsoperation.

För att komma till fysioterapeut på Karolinska krävs remiss från ortopedläkare på Karolinska. Vid behov kan vi hjälpa dig att hitta annan fysioterapeut i primärvården eller privat. Remissen skickas oftast elektroniskt från respektive mottagning. Om du har fått en pappersremiss lämna in den till vår mottagning på internadress A6:U1 eller skicka den till: Karolinska Universitetssjukhuset, Fysioterapimottagningen A6:U1, 17176 Stockholm.

 Vi erbjuder träning utifrån dina specifika behov

Praktisk information

Nedan finns praktisk information om ditt besök på avdelningen/mottagningen. Besök sidan Din vård på Karolinska för information: service på sjukhuset, dina rättigheter som patient och din journal med mera.

Inför besöket

 • Vi har verksamhet på olika platser i Solna. Läs kallelsen noga. Där kommer det att stå adressen till vår mottagning.
 • Du kommer att få en skriftlig kallelse eller kontaktas per telefon. I kallelsen står information om vad du ska tänka på inför besöket. Sammanlagt tar besöket ca 1 timme.

 • Om du inte kan komma på den tid som står i din kallelse eller som överenskommits med din fysioterapeut, är det viktigt att du ringer återbud via telefon 08-517 737 64 (telefonsvarare) eller meddelar det via 1177 Vårdguidens e-tjänster (öppnas i nytt fönster). Uteblivet besök debiteras, det gäller även om man har frikort.

 • För deltagande i fotgrupp, handgrupp eller höftgrupp, har du oftast fått information om tid och plats på ortopedavdelning eller läkarmottagning.'

 • Ta med dig kläder som är lätta att ta av och på och röra sig i och vid behov även handduk. För träning ta med skor med ordentlig sula. På mottagningen finns omklädningsrum och dusch.

 • Undvik parfymerade produkter av hänsyn till allergiska personer.

Under besöket

 • Gå först och registrera dig i centralkassan som ligger strax innanför sjukhusets huvudentré, på Karolinska vägen. Du skall anmäla dig där varje gång som du skall till Fysioterapimottagningen.

 • Ett besök kostar 200 kr. Frikort gäller och även om du har frikort ska du anmäla dig i kassan. Du har också möjlighet att få faktura på besöksavgiften. Ibland kan det vara kö så kom i god tid. Tag med Dig legitimation

 • Gå sedan till Fysioterapimottagningen A:6, plan U1 i huvudbyggnaden. Gå sedan till vänster in på Fysioterapin, följ skyltarna till väntrummet på Fysioterapimottagning ortopedi, där fysioterapeuten hämtar dig. Om du har fått kallelse till handgrupp eller fotgrupp gäller detsamma.

 • Det finns omklädningsrum med duschar och låst förvaring för värdesaker.

 • Tillsammans med fysioterapeuten bedöms om du behöver komma fler gånger och hur ofta.Vid behov kan du få ett recept på fysisk aktivitet (FaR) utskrivet.

 • Information om hur du hittar till Karolinska och var du kan parkera finns här.

Efter besöket

 • Ibland kan man få ökad smärta efter behandling, träning eller hemövningar. Det är oftast normalt och brukar gå över inom ett dygn.

 • Om du har frågor eller vill komma i kontakt med oss efter besöket är du välkommen att ringa eller lämna meddelande via 1177 Vårdguidens e-tjänster.