Fysioterapimottagning Hjärta och Kärl, Solna (nya sjukhuset)

Vi flyttar den 16 april 2018

12 april 2018, 16:36

Fysioterapimottagningen Hjärt och Kärl Solna i nya sjukhusbyggnaden flyttar 16 april 2018 till Eugeniavägen 3. Där kommer vi att finnas på internadressen A4:01.

Kontrollera adressen i din kallelse om du ska besöka oss i Solna.

Se karta över området samt byggnaden

1177 Vårdguiden e-tjänster

Av-/omboka tid

Kontakta mig

Besök oss

Hitta hit

Fysioterapimottagning inom Hjärta och Kärl i Solna kommer delvis att vara kvar i det gamla huvudhuset, och kommer delvis att ha verksamhet på det nya sjukhuset. Det är endast en liten del av verksamheten som flyttar till det nya sjukhuset och informationen på denna sidan hanterar det.

 Här finns en kort film med råd som vänder sig till dig som ska genomgå en operation i mage, rygg, hjärta eller lungor. Den hjälper dig att förbereda dig och visar hur du på ett bra sätt kan återhämta dig efter operationen. Det är viktigt att snabbt komma igång efter exempelvis en operation. Man minskar risken för komplikationer samt återfår sin fysiska funktion snabbare om man så tidigt som möjligt kommer upp ur sängen och blir aktiv.

Här finns en kort instruktionsfilm som ger information inför operation från fysioterapeuten

 

För att komma till fysioterapeut på Karolinska krävs remiss från läkare. Remissen skickas oftast elektroniskt från respektive mottagning. Om du har fått en pappersremiss, skicka den till: Karolinska Universitetssjukhuset, Fysioterapimottagningen A6:U1, 17176 Stockholm.

Målet med träningen är att förbättra ork och styrka, minska eventuella symtom, förbättra livskvaliteten samt att lära sig att träna självständigt.

Praktisk information

Nedan finns praktisk information om ditt besök på avdelningen/mottagningen. Besök sidan Din vård på Karolinska för information: service på sjukhuset, dina rättigheter som patient och din journal med mera.

Inför besöket

 • Läs kallelsen noga - där står det om du skall till mottagningen i det gamla centralhuset eller till det nya sjukhuset.

 • När du skall träffa fysioterapeut på det nya sjukhuset skall du först registrera dig i centralkassan vid entrén på Eugeniavägen 23. För dig som har frikort eller är under 18 år finns det självbetjäningsautomater där du kan registrera dig. Det är viktigt att du registrerar dig i kassan eller i automaten varje gång även om du har frikort. Internadress till hjärt/kärlmottagning inom fysioterapi finn på  A4:01. Sitt ned där och vänta så kommer fysioterapeuten och hämtar dig.

 • Information om hur du hittar hit och var du kan parkera finns här.

 • Vid det första besöket görs en individuell bedömning av din fysiska funktionsförmåga genom till exempel ett cykel- eller gångtest. Vi samtalar om faktorer som påverkar din rehabilitering och sjukdom och gör en behandlingsplan utifrån din fysiska förmåga.
 • Ta med dig kläder som är lätta att röra sig i samt skor för inomhusbruk, gärna gymnastikskor.
 • Om du inte kan komma på den tid som är uppgjord är det viktigt att du ringer återbud, tel 08-517 744 58, eller meddelar det via 1177 Vårdguidens e-tjänster . Uteblivet besök debiteras, det gäller även om man har frikort.
 • Lämna återbud om du inte mår bra eller är förkyld, det är inte bra att anstränga sig då.

Under besöket

 • Omklädningsrum och dusch finns, ta med egen handduk.

 • Det är inte tillåtet att använda parfymerade produkter i våra lokaler

Efter besöket

 • Direkt efter träningen kan du känna dig mer trött än vanligt och det kan ibland behövas att du tar det lite lugnt. Detta är helt normalt.
 • Efter avslutad träningsperiod får du specifika råd om hur du kan fortsätta att vara fysiskt aktiv. Det är viktigt att du fortsätter att träna och vara aktiv för att bibehålla de träningseffekter du fått. Förbättrad kondition och muskelstyrka är viktigt att underhålla för att det inte ska försvinna.
 • Fysisk aktivitet på recept, FaR, får du efter avslutad träningsperiod. Där får du individuella rekommendationer om hur du ska fortsätta träna.

Om du har frågor eller vill komma i kontakt med oss efter besöket är du välkommen att ringa eller lämna meddelande via 1177 Vårdguidens e-tjänster.