Fysioterapimottagning Barn Solna

Delar av verksamheten inom Fysioterapimottagning Barn i Solna flyttar till det nya sjukhuset

23 november 2016, 11:14

Vi kommer att ha Fysioterapimottagning på två ställen från den 28 november; både i det gamla Astrid Lindgrenhuset samt på det nya sjukhuset. Kontrollera adressen noga i din kallelse om du ska besöka oss i Solna.

Länk till Fysioterapimottagning för barn i det nya sjukhuset i Solna.

Se karta över området och byggnaden

1177 Vårdguiden e-tjänster

Av-/omboka tid

Kontakta mig

Journalservice

Besök oss

Hitta hit

Det är viktigt för alla att kunna röra på sig och det gäller inte minst för barn och ungdomar. Om ditt barn har skadat sig, blivit opererat eller har drabbats av sjukdom, kan insatser av en fysioterapeut vara viktig. Det kan handla om att komma igång efter en operation, det kan gälla en motorisk bedömning eller en bedömning av andningsfunktionen. OBSERVERA. Fysioterapimottagning inom barn i Solna kommer delvis att vara kvar i Astrid Lindgrenhuset, och kommer delvis att ha verksamhet i det nya sjukhuset. Denna sida hanterar det som är kvar i Astrid Lindgrenhuset.

Vid många tillstånd är fysioterapeutiska insatser en viktig del i tillfrisknandet. I många fall är det en förutsättning för att till exempel kirurgisk behandling ska fungera optimalt. På Fysioterapimottagning Barn i Solna erbjuds barn och ungdom högspecialiserad fysioterapi.

Fysioterapeuterna undersöker, bedömer, behandlar och erbjuder träning efter ditt barns specifika behov. Vi medverkar även till att utprova och anpassa olika typer av hjälpmedel och har ett gott samarbete med andra barnfysioterapeuter på kommun-, läns- och riksnivå.

För att få komma till oss krävs remiss från Tema Barn på Karolinska eller Barn- och ungdomsläkarmottagning.

Här finns länk till bassängschema för bassängen i Astrid Lindgrenhuset

Vårt mål är att ditt barn som patient ska få optimal rörlighet, styrka och funktion.

Praktisk information

Nedan finns praktisk information om ditt besök på avdelningen/mottagningen. Besök sidan Din vård på Karolinska för information: service på sjukhuset, dina rättigheter som patient och din journal med mera.

Inför besöket

  • Vi finns på olika adresser i Solna. Läs kallelsen noga för att se var ditt barn skall gå till för adress på Karolinska
  • Läs kallelsen noga - där står det om ditt barn behöver göra några förberedelser inför besöket
  • Kom i god tid. Det kan vara svårt att hitta parkering. Åk gärna kommunala färdmedel.
  • Ta med lämpliga kläder till ditt barn, till exempel korta shorts, kortärmad tröja och gymnastikskor
  • Barn under 18 år är avgiftsbefriade. Om ditt barn inte kan komma på den tid som är uppgjord är det viktigt att ni ringer återbud på det telefonnummer som finns angivet på kallelsen eller meddelar det via 1177 Vårdguidens e-tjänster . Uteblivet besök debiteras med 200 kr.
  • Vi har många infektionskänsliga patienter. Lämna återbud om ditt barn är sjukt. Ta heller inte med ett sjukt syskon till besöket.
  • Det är inte tillåtet att använda parfymerade produkter i våra lokaler

Under besöket

Efter besöket

  • Om du har några frågor kring besöket du gjort med ditt barn så kontakta din fysioterapeut. Det går bra att även kontakta oss via 1177 Vårdguidens e-tjänster.