Nu välkomnar vi fler kollegor till laget!

Nyhet

Karolinska vill prioritera satsningar på de egna medarbetarna och investera i arbetsmiljön. Sjukhuset vill gå ifrån inhyrning till mer hållbara arbetsteam. Nu genomförs en satsning för att bli fler i laget.

Uppdraget gavs i Region Stockholms budget för 2023 och anger att vårdverksamheterna som bedrivs i egen regi tillsammans ska utforma en regiongemensam plan för minskad hyrbemanning. Sjukhuset arbetar just nu utifrån det beslutet som tagits inom regionen att kraftigt minska inhyrningen. Minskningen ska ske stegvis och bygger på en bedömning av vad som är möjligt med hänsyn till patienter och medarbetare. Varje månad fattas nya beslut utifrån läget som råder just då.

Under våren har en rad åtgärder införts för nya och redan anställda medarbetare inom Universitetssjukhuset. Exempel på sådana förmåner är höjt friskvårdsbidrag om 5000 kronor till alla anställda, rekryteringsbonus till kritiska verksamheter och bonus till den som börjar jobba inom kritiska verksamheter på Karolinska. Ytterligare medarbetarerbjudanden och våra förmåner kan du läsa om här.

Karolinska ger möjligheter för medarbetare att utveckla framtidens hälso- och sjukvård i en spännande miljö där forskning och teknologi spelar stor roll. Läs mer om initiativet nedan.

Vidare läsning: