Våra förmåner

Som medarbetare är du vår främsta styrka. Det är viktigt för oss att du mår bra och känner dig uppskattad. Vi vill visa vår uppskattning genom att erbjuda en rad förmåner, som vi hoppas ska ge dig förutsättningar för att du ska ha det bra, både under arbetstid och när du är ledig. Vi vill att du ska trivas hos oss!

Allmänna Bestämmelser - vårt kollektivavtal

Karolinska Universitetssjukhuset, som en del av Region Stockholm, har som arbetsgivare kollektivavtal som påverkar bland annat lön, semester, pension och mycket annat. 

För att lära dig mer om hur Allmänna Bestämmelser ser ut, kan du via denna länk "Säg hej till ditt kollektivatal"

Arbetsglasögon

Om du arbetar vid bildskärm mer än 1 timme sammanhängande
under arbetsdagen, har du rätt till synundersökning och vid behov
arbetsglasögon (terminalglasögon).

Synundersökning ska göras med jämna intervaller, förslagsvis vart
tredje år. Förändrade synkrav i arbetet eller att din syn har förändrats kan också vara skäl till en ny undersökning.

Betald specialistutbildning

Vi på Karolinska fortsätter tillsammans med Region Stockholm att erbjuda dig som är legitimerad sjuksköterska möjlighet att utbilda dig till specialistsjuksköterska med lön under din studietid.

Våra specialistsjuksköterskor är en av flera viktiga yrkeskategorier för att vi på Karolinska ska kunna ge patienterna den bästa vården.

Vi välkomnar dig oavsett om du studerar på heltid eller deltid, och tar gärna även emot dig som redan har påbörjat dina studier.

Du kan läsa mer om detta erbjudande här!

Bibliotek

Biblioteken på Karolinska Universitetssjukhuset består av Medicinska och Allmänna biblioteken. Vi finns i både Huddinge och i Solna.

På medicinska biblioteken hittar du böcker, databaser och artiklar inom medicin och omvårdnad. 

Allmänna biblioteken är tillgängligt för patienter, anhöriga och personal på Karolinska. 

Fri sjukvård

Som månadsanställd medarbetare har du rätt till ersättning för patientavgift för besök inom öppenvården samt besök hos kiropraktor som har vårdavtal. Ersättningen utgår upp till högkostnadsgränsen.

Friskvård

Sedan 20 februari 2023 är det beslutat att medarbetare får maximala ersättningen för friskvårdsbidrag.

Som medarbetare på Karolinska kan du välja mellan att, i samråd med din chef, träna en timme per vecka på betald arbetstid eller få ett friskvårdsbidrag som ersätter personliga termins-/årskort, klippkort och engångsbiljetter, allt enligt Skatteverkets regler för skattefria förmåner inom motion och friskvård. 

- Om medarbetaren väljer friskvårdstimme är maxbeloppet 3 500 kr/år 2023
- Om medarbetare väljer friskvårdsbidrag är maxbeloppet 5 000 kr/år 2023

Subvention för friskvårdsträning är en möjlighet för alla medarbetare med en tillsvidareanställning eller tidsbegränsad anställning om minst 12 månader eller längre. Du kan göra nytt val varje kalenderår.

Förmånliga rabatter hos andra aktörer

Som medarbetare på karolinska Universitetssjukhuset har du rabatt hos nedanstående företag och träningskedjor;

Apotek

Du har även personalrabatt om 10% på Apoteken som finns inom sjukhusområdena i Solna och Huddinge. (Gäller dock inte receptbelagda varor). Visa din Karolinska-legitimation!

Friskis & Svettis

Träning på 16 anläggningar i Stockholmsområdet.
Anställda vid Karolinska Universitetssjukhuset erhåller rabatt om 15% för  årskort (4 890 kr ordinarie pris). Medlemsavgiften på 100 kr/kalenderår tillkommer. Erbjudandet gäller under året 2024.
Medtag leg samt personal-ID eller din senaste lönespecifikation.

Fitness24seven

Anställda vid Karolinska Universitetssjukhuset erbjuds årskort för 2 995 kr (ordinarie 3 944 kr). Besök valfritt Fitness24Seven gym under receptionens öppettider. Legitimera dig och styrk din anställning. Medlemskapet ger dig tillgång till alla Fitness24Sevens gym i alla länder, dygnet runt. Erbjudandet gäller till och med 2024-04-30.

Hansson & Restores

Erbjuder Karolinskas personal massage- och kiropraktik till rabatterat pris. När du bokar så skriv in Karolinska Universitetssjukhuset - massage så får du vårt specialpris på 600 kr för 30 minuters massage & kiropraktik för 600 kr. 
Boka i Vasastan: Daniel Salov, leg. kiropraktor
Boka i Gamla stan: Sofia Rego, svensk klassisk massage
Boka i Södermalm: Mimmi Linde, svensk klassisk massage
Boka i Vaxholm: Christer Feldt, kiropraktik & idrottsmassage
Boka i Södertälje: Maja Brus, massage

Boka i Vaxholm/Vasastan: Anna Hansson, massage & idrottsmassage
för att boka tid maila anna@hanssonrestore.se eller sms på 0707-73 62 54.
Information om priser och behandingar.

House of shapes

Ett gym och dansskola centralt på Södermalm. Danskurser inom exempelvis balett, hiphop och house. Du kan gå på yoga, styrketräna i gymmet och mycket mer.
Anställd vid Karolinska Universitetssjukhuset får rabatt på årskort/halvårskort och tre månaders medlemskap. Kontakta reception@houseofshapes.se för mer information.

Nordic Wellness

Aställda erbjuds 20% rabatt på årskort. Ta med dig legitimation och ditt anställningsbevis eller senaste lönespecifikationen till valfri klubb för att ta del av erbjudandet. Mot uppvisande av bevis kan du även provträna en kostnadsfri vecka innan du blir medlem.
Erbjudandet gäller till och med 2024-12-31.

SATS

Karolinska-anställda får 18% rabatt på SATS medlemskap!
Ange vilket företag du arbetar på när du registrerar ditt medlemskap så ser du direkt din månadskostnad. Registrera dig här!
Kontaktperson vid frågor är tim.ljungberg.kenttamaa@sats.se.

Södermalm terapicenter

Kiropraktor, massör eller naprapat.
Anställda erbjuds 150 kr rabatt på samtliga friskvårdande och sjukvårdande tjänster. Erbjudandet gäller till och med 2024-12-31.
Maila: info@sodermalmterapicenter.com för bokning av tid och information.

Tappa AB

Mer fysisk aktivitet på arbetsplatsen.
Anställda vid Karolinska erbjuds 25% rabatt samt hjälp att ordna egna utmaningar till specialpris. Erbjudandet gäller till och med 2024-12-31. Kontakta: david@tappaservice.com eller besök https://www.tappa.se

The Beach

Erbjuder 10 beachbanor för beachvolley, beachpadel/beachtennis, footvolley mm.
Prislista Karolinskas personal:
Vardagar dagtid - sluttid 17.30 = 495 kr (ord.pris 600 kr)
Vardagar 17.30-19.00 = 690 kr (ord.pris 840 kr)
Vardagar 19.30-20.30 = 600 kr (ord.pris 720 kr)
Helger = 690 kr (ord.pris 840 kr)
För att boka med Karolinskas prislista registerar du ditt konto på https://www.matchi.se/forms/YP1L9W02LuAjVqXgtZAH
Det tar upp till en arbetsdag tills ditt konto är uppdaterat!

Grundkurs i beachvolley
Kraftigt rabatterat pris för studenter och Karolinskamedarbetare.
Anmäl dig på hemsidan som student och visa upp ditt personalkort vid avprickning TheBeach.se.

Yoga Folks

Yoga, ljusterapi och extatic dans på Södermalm.
Anställd vid Karolinska Universitetsjukhuset erbjuds 15% rabatt på årskort, alternativt att köpa ett 10-klippkort och få två extra ggr gratis. Maila hello@yogafolks.se.

Gratis pendelbuss

Pendelbussen kör både studenter och personal mellan våra siter, Solna och Huddinge helgfria vardagar. Om du vill resa med pendelbussen legitimerar du dig med ditt eTjänstekort (SIS, OSIS eller reservkort) eller Karolinska Universitetssjukhusets badge vid påstigning.

Idrottsföreningar

RSIF är Region Stockholms idrotts- och Friskvårdsförbund som inom Karolinska har två idrottsföreningar. Som medlem i någon av våra idrottsföreningar kan du anmäla dig till en mängd olika friskvårdsaktiviteter och kurser.

Ett medlemskap ger dig även rabatt vid anmälan till flera olika motionslopp samt möjlighet att t ex hyra tennisplan och andra friskvårdsanläggningar inom sjukhusområdet.

Karolinapriset

Karolinapriset är Karolinskas pris för föredömliga insatser i arbetet och är ett pris för medarbetarna av medarbetarna. Priset delas ut årligen i sex olika kategorier och firas i samband med Karolinadagen.

Kollektivavtalade försäkringar

Genom din anställning på Karolinska Universitetssjukhuset omfattas du av olika kollektivavtalade försäkringar. Du är försäkrad vid sjukdom, arbetsskada och dödsfall.

Läs mer om vad som gäller för dig här.

Kompetensstegar för kliniska yrken

Här på Karolinska Universitetssjukhuset kan du utvecklas under hela din yrkeskarriär. Vi har idag kompetensstegar för 15 av våra yrken inom klinisk vård för att visa på möjligheterna för att på ett konkret och strukturerat sätt bibehålla eller ta nya steg i din karriär.

Visionen på Karolinska Universitetssjukhuset är att vi ska bota och lindra imorgon det ingen kan bota och lindra idag. Ett av de viktigaste stegen för att nå vår vision är att tillvarata och främja din utveckling utifrån verksamhetens uppdrag och patienternas behov.

Våra kompetensstegar är kompasser för att du som medarbetare lätt ska kunna se vad som krävs av dig för att utvecklas inom respektive yrkesroll. Utifrån kompetensstegen kan du också vara tydlig med dina ambitioner och önskad utvecklingsinriktning i dialogen med din chef.

Din kompetenshöjning sker till största del i ditt dagliga arbete och det är din personliga målsättning tillsammans med verksamhetens uppdrag som styr vägen och aktiviterna för din utveckling. För att gå vidare till nästa nivå på din kompetensstege krävs att både formella och reella krav på kunskaper, kvalitet och skicklighet är uppfyllda. Det kan innebära att du genomgår vidareutbildningar men att du också behöver omsätta kunskaperna och visa på din kompetenshöjning i ditt dagliga kliniska arbete.

 

Konst och Kultur

Karolinska har två konst- och kulturföreningar som bland annat arrangerar olika studiebesök och utställningar för sina medlemmar. Varje år sker även utlottning av konst.

Pension och löneväxling

Avtalspension gäller alla medarbetare från 21 år och uppåt. Avtalspensionen kompletterar den lagstadgade allmänna pensionen.

Mellan 4,0 och 4,5 % av bruttolönen kan du som medarbetare placera själv. Våra månadsanställda medarbetare erbjuds dessutom bruttolöneväxling för individuellt pensionssparande.

Personalfysioterapeuter

Om du har besvär med smärta i kroppen kan du boka tid hos en av våra interna personalfysioterapeuter. Här får du en undersökning och bedömning för att identifiera orsaker till ditt besvär samt hitta åtgärder för rehabilitering. Du får konsultation och upp till fem behandlingar kostnadsfritt. 

Personalgym

Att du som medarbetare mår bra och trivs är viktigt för oss på Karolinska, därför erbjuder vi alla våra medarbetare fri tillgång till våra moderna och fina personalgym. Vi har två gym, det ena i Solna och det andra i Huddinge. Att använda personalgymmen är gratis.

Här hittar du träning för alla, från nybörjare till den mer erfarne.
Gymmen är utrustade med konditionsmaskiner, styrketräningsmaskiner, fria vikter, stretchytor och funktionella redskap.

Behöver du introduktion finns möjlighet att boka med Karolinskas Universitetssjukhusets hälsopedagoger.

Du kan också delta på olika gruppträningar, såsom spinning, yoga och zumba till självkostnadspris.

Är du nyfiken och vill få en inblick i våra fina personalgym - titta gärna på filmerna nedan!

Personalparkering

Parkeringsplatser
Som anställd på Karolinska Universitetssjukhuset har du möjlighet till personalparkering enligt särskild taxa. Läs skyltar för att se hur och var personalparkeringen gäller inom aktuellt sjukhusområde.

Rekryteringsbostäder

Karolinska har personalbostäder i Solna, Råsunda och Flemingsberg för nyanställd personal och för personal under utbildning vid sjukhuset.

Intressenanmälan görs av rekryterande chef. Bostaden kan disponeras så länge medarbetaren är anställd på Karolinska, dock längst i 12 månader. 

Samtalsstöd

Stöd av Företagshälsovården
Hos vår företagshälsovård kan du få stöd och hjälp med arbetsrelaterade
besvär eller förebyggande insatser. Du har rätt till två fria konfidentiella
samtal per år utan din chefs godkännande.

Samtalsstöd hos sjukhuskyrkan
Ibland kan man behöva lätta sitt hjärta och prata med någon som lyssnar. Det kan beröra arbetsliv och privatliv – i smått och i stort. Sjukhuskyrkan finns till för dig – oavsett kultur och tro eller inte tro. De har tystnadsplikt och samtalen är kostnadsfria. Sjukhuskyrkan samverkar med olika religiösa organisationer och trossamfund och hjälper

Semester

Som anställd på Karolinska Universitetssjukhuset får du minst 25 semesterdagar/år. Från och med det år du fyller 40 år får du 31 semesterdagar, och från det år du fyller 50 år får du 32 semesterdagar.

Semesteråret är 1 januari–31 december vilket innebär att du tjänar in din betalda semesterledighet under samma år som du tar ut den.

Om du har månadslön behåller du din lön under din semester och får dessutom semesterdagstillägg för varje ledig dag.

Trogen tjänst

Om du har arbetat minst 30 år hos oss på Karolinska får du en hedersbelöning och blir också bjuden på en festlig middag. Du får bjuda med en vän.

Utökad föräldraledighet

Som medarbetare hos oss kan du med din chefs godkännande få möjlighet till utökad föräldraledighet på heltid från lagstadgade 18 månader till och med att barnet fyllt 3 år.

Därefter har du även möjlighet att arbeta 75% av normal arbetstid fram till dess att barnet fyllt 12 år, jämfört med 8 år som är lagstadgad tid.

Om du har föräldrapenning betalar vi även mellanskillnad upp till 80% av månadslönen i 180 dagar per barn, om inte föräldrapenningen når upp till den nivån.

Kika gärna på filmerna nedan för att se hur våra personagym ser ut!

Personalgymmet i Huddinge

Film personalgymmet i Huddinge

Personalgymmet i Solna

Film personalgymmet i Solna