Våra förmåner

Som medarbetare är du vår främsta styrka. Det är viktigt för oss att du mår bra och känner dig uppskattad. Vi vill visa vår uppskattning genom att erbjuda en rad förmåner, som vi hoppas ska ge dig förutsättningar för att må bra och trivas hos oss!

Medarbetarhälsa

Att du som medarbetare mår bra och trivs är viktigt för oss på Karolinska, därför erbjuder vi alla våra medarbetare fri tillgång till våra moderna och fina personalgym. Det finns även möjlighet att delta vid olika gruppträningsaktiviteter t ex spinning, yoga och zumba, för en självkostnad om 20 kr/pass.

Är du nyfiken och vill få en inblick i våra fina personalgym - titta gärna på filmerna nedan.

Personalgymmet i Huddinge

Film personalgymmet i Huddinge

 

Personalgymmet i Solna

Film personalgymmet i Solna

Träning på betald arbetstid

Som medarbetare hos oss kan du välja mellan att träna en timme per vecka på betald arbetstid eller ett subventionerat friskvårdsbidrag på 1 500 kr/år. Subvention för friskvårdsträning är en möjlighet för alla medarbetare med en tillsvidareanställning eller vikariat som sträcker sig 12 månader eller längre.

Idrottsföreningar

SLIF är Stockholms läns landstings idrottsförbund som inom Karolinska har två idrottsföreningar. Som medlem i någon av våra idrottsföreningar kan du anmäla dig till en mängd olika friskvårdsaktiviteter och kurser. Ett medlemskap ger dig även rabatt vid anmälan till flera olika motionslopp samt möjlighet att t ex hyra tennisplan och andra friskvårdsanläggningar inom sjukhusområdet.

Konst och kultur

Karolinska har två konst- och kulturföreningar som bland annat arrangerar olika studiebesök och utställningar för sina medlemmar. Varje år sker även utlottning av konst.

Friskvårdsrabatter

Som medarbetare på Karolinska har du tillgång till förmånliga rabatter på bland annat flera olika träningsanläggningar i Stockholmsområdet. Du har även 10% rabatt på Gå & Löpklinikens hela sortiment samt på Apoteken som finns inom sjukhusområdena i Solna och Huddinge.

Personalbostäder

Karolinska har personalbostäder i Solna, Råsunda och Flemingsberg för nyanställd personal och för personal under utbildning vid sjukhuset.

Fri öppen sjukvård

Som medarbetare erbjuds du fri öppen sjukvård vid läkarbesök och annan sjukvårdande behandling inom öppenvården.

Pension och löneväxling för pensionssparande

Avtalspension gäller alla medarbetare från 21 år och uppåt. Avtalspensionen kompletterar den lagstadgade allmänna pensionen. Mellan 4,0 och 4,5 % av bruttolönen kan du som medarbetare placera själv. Våra månadsanställda medarbetare erbjuds dessutom bruttolöneväxling för individuellt pensionssparande.

Förälder

Som medarbetare hos oss har du utökad rätt till föräldraledighet på heltid till och med att barnet fyllt 3 år. Du har även möjlighet att arbeta 75% av normal arbetstid fram till dess att barnet fyllt 12 år. Om du har föräldrapenning betalar vi även mellanskillnad upp till 80% av månadslönen i 180 dagar per barn, om inte föräldrapenningen når upp till den nivån.

Karolinapriset

Karolinapriset är Karolinskas pris för föredömliga insatser i arbetet och är ett pris för medarbetarna av medarbetarna. Priset delas ut årligen i sex olika kategorier och firas i samband med Karolinadagen.