Sök vård med egenremiss på Karolinska

Välkommen att skicka egenremiss, även kallad egen vårdbegäran, till oss på Karolinska. Med en egenremiss vänder du dig själv, med din förfrågan om vård, direkt till mottagningen.

De allra flesta remisser till Karolinskas mottagningar kommer via andra vårdgivare, men vi tar även emot patienter som skickat egenremiss till oss.

Din egenremiss bedöms på samma sätt som remiss från en läkare. Det är därför viktigt att du lämnar all information som behövs. När mottagningen fått din egenremiss gör de en medicinsk bedömning och prioritering. På Karolinska tar vi emot patienter i behov av den specialiserade vård som vi har hos oss, därför är det inte säkert att du får vård på den mottagning som du skickar en egenremiss till. Du kan till exempel bli hänvisad till, eller få råd att, söka vård på en annan vårdnivå, såsom en vårdcentral.

Sök mottagning i listan, för att hitta den mottagning du vill skicka egenremiss till för att se vilket digitalt alternativ de har valt. Du loggar sedan in med e-legitimation till exempel Bank-id eller Freja e-id plus för att kunna skicka digital egenremiss i Alltid öppet eller 1177.

Skicka digitalt via 1177:

Några av sjukhusets mottagningar går att nå via 1177.se. Du kan då logga in på 1177.se, e-tjänster och se om den mottagning du vill nå erbjuder möjlighet att skicka egenremiss via 1177.

Här kan du logga in på 1177.se och söka mottagning.

Skicka digitalt via Alltid Öppet:

Några av sjukhusets mottagningar går att nå via Alltid Öppet. I appen Alltid Öppet kan du se om den mottagning du vill nå erbjuder denna möjlighet.

Här hittar du information om hur du laddar ner och använder appen.

Kan du inte söka digitalt kan du söka med blankett

Denna sänder du till mottagningen via post. Det är inte möjligt att mejla egenremiss via e-post, då det inte uppfyller krav på patientsekretess. Du skickar in den med post till den mottagningen du vill söka till. 

För dig som söker själv

För vårdnadshavare som söker vård för barn under 18 år

Mer information