Sök vård med egenremiss på Karolinska

Välkommen att skicka egenremiss, även kallad egen vårdbegäran, till oss på Karolinska. Med en egenremiss vänder du dig själv, med din förfrågan om vård, direkt till mottagningen eller verksamheten.

De allra flesta remisser till Karolinskas mottagningar kommer via andra vårdgivare, men vi tar även emot patienter som skickat egenremiss till oss.

Din egenremiss bedöms på samma sätt som remiss från en läkare. Det är den mottagning som du skickar egenremiss till som avgör om du är i behov av sjukhusets specialistvård. 

När vi fått en egenremiss gör den mottagande verksamheten en medicinsk bedömning och prioritering. På Karolinska tar vi emot patienter i behov av den specialiserade vård som vi har hos oss, därför är det inte säkert att du får vård på den mottagning som du skickar en egenremiss till. Du kan till exempel bli hänvisad till, eller få råd att, söka vård på en annan vårdnivå, såsom en vårdcentral.

Välkommen med din egenremiss till sjukhusets mottagningar

Du kan söka med egenremiss till Karolinska Universitetssjukhuset digitalt via 1177.se eller appen Alltid öppet. Kan du inte söka digitalt kan du söka med blankett som du sänder till mottagningen via post.

  • Det är inte möjligt att mejla egenremiss via e-post, då det inte uppfyller krav på patientsekretess.

Skicka brev via post

Du skickar brev via post till den mottagning du ställer förfrågan till. Använd vår blankettmall nedan:

För dig som söker själv

För vårdnadshavare som söker vård för barn under 18 år

För dig som inte använder blankettmallen ska egenremissen innehålla:

  • Dina personuppgifter, med namn, personnummer, adress, telefonnummer.
  • Information om dina symtom eller din sjukdom och anledningen till att du söker behandling hos specialistmottagningen på Karolinska. Var gärna så noggrann du kan i beskrivningen, men försök hålla informationen kortfattad.

Bifoga gärna kort information om vilka mottagningar du varit på tidigare och sökt för samma typ av besvär som din egenremiss omfattar.

Du kan även berätta om den mottagning du skickar egenremissen till får kontakta dina tidigare mottagningar. Detta för att kunna ta del av din journal rörande den vård du nu söker vård för.

Skicka digitalt via 1177:

Några av sjukhusets mottagningar går att nå via 1177.se. Du kan då logga in på 1177.se, e-tjänster och se om den mottagning du vill nå erbjuder möjlighet att skicka egenremiss via 1177.

Här kan du logga in på 1177.se och söka mottagning.

Digitalt via Alltid öppet:

Några av sjukhusets mottagningar går att nå via Alltid Öppet. I appen Alltid öppet kan du se om den mottagning du vill nå erbjuder denna möjlighet.

Här hittar du information om hur du laddar ner och använder appen.

Mer information