Förlossningsavdelning K47 Huddinge

1177 Vårdguiden e-tjänster

Journalservice

Ring oss

08-585 802 47

Besök oss

Karolinska Universitetssjukhuset Huddinge, K 47, HUDDINGE

Hitta hit

tider

Öppettider för bokade besök

 • Måndag - Söndag 00:00

Diagnoser:

Förlossning, Induktion, Hälsoövervakning under graviditet

Varje familj och födelse är unik och vårt mål är att möta just era behov och önskemål. Vi ger dig råd och vägledning när du behöver under din graviditet och vid start av förlossningen. Vår kunskap och erfarenhet ger dig och din partner ett tryggt omhändertagande genom hela födelseprocessen. Vi ser fram emot att träffas!

Du är alltid välkommen att ringa oss vid frågor som rör graviditet och förlossning. Från 26 fulla graviditetsveckor så är du välkommen att föda barn hos oss. Från graviditetsvecka 22 är du vid behov välkommen till oss för kontroll. Före vecka 22 hänvisar vi dig till vår gynekologoska mottagning.

Vi har öppet dygnet runt och du får alltid prata med en barnmorska. Alla gravida är olika och unika, det är därför viktigt att du ringer och rådgör med oss utifrån din alldeles speciella situation. Du kan känna dig helt trygg med att vi hjälper dig när du behöver oss. Vi har förmånen att kunna välkomna alla gravida, både friska och sjuka. Oavsett sjukdom eller graviditetslängd så har vi stor vana att möta olika frågeställningar kring graviditet och förlossning.

Vi har gjädjen att välkomna en stor kulturell mångfald hos oss och vi hjälper dig med tolk om behov finns. Du får ringa när du vill och behöver inte känna att du ringer för mycket. Vi vet att rätt kunskap och information skapar trygghet.

Just nu prövas en ny vårdform på BB Huddinge som du kan läsa mer om på sidan Projektet Min Barnmorska

BB Huddinges nybyggda universalrum. Här kan en familj vårdas både innan, under och efter en födsel.

 

I BB Huddinges nya lokaler finns universalrum med badkar och lustgas.

Praktisk information

Nedan finns praktisk information om ditt besök på avdelningen/mottagningen. Besök sidan Din vård på Karolinska för information: service på sjukhuset, dina rättigheter som patient och din journal med mera.

Inför besöket

 • Vi vill att du ringer innan du kommer, på så sätt kan vi på förlossningen förbereda oss och ta hand om er på bästa sätt.
 • För att hitta till förlossningen så följ skyltar som finns väl synliga inom hela sjukhusområdet.
 • Ta alltid med dig legitimation eller annan id-handling såsom pass eller LMA-kort.
 • Om du gått på en mödravårdscentral (MVC) i Stockholm så får vi upp din journal med all nödvändig information om dig och din graviditet i vår dator. Om du bor utanför Stockholms län så tag gärna med journalkopior som du fått av din barnmorska på din MVC. 

Att ta med dig till förlossningen:

 • Legitimation
 • Sköna kläder, tofflor och kanske morgonrock
 • Mobiltelefon och laddare. Vi har fritt wifi så ta gärna med surfplatta eller dator.
 • Kamera! Det går oftast bra att ta fotografera och filma under förlossningen men det är viktigt att fråga personalen först.
 • Något gott att äta. Självklart finns det mat, dryck och smårätter såsom soppa och smothie till mamman under förlossningen. Utöver kaffe, dryck och frukost så har vi inte möjlighet att erbjuda partner/anhöriga några måltider.
 • Kläder till ert barn inför hemresa.
 • Bilbarnstol

Broschyrer på olika språk

Under besöket

När du kommer till förlossningen tas du omhand av en barnmorska och en undersköterska. Förlossningsläkare finns alltid på avdelningen. Vi samarbetar för att ge dig och din partner individuell vård och strävar efter att tillmötesgå alla era önskemål.

Mobiltelefon får användas fritt.

Om du som partner har med dig egen mat, finns kylskåp på avdelningen, annars kan du köpa mat på sjukhuset dygnet runt.

Vid behov ordnar vi tolk.

Efter besöket

Efter födsels av ert barn vill vi övervaka dig som mamma och ert nyfödda barn extra noga de första timmarna. Därefter kan det ibland finnas behov av att komma till en BB-avdelning. 


Har du synpunkter eller vill ge feedback på din vård hos oss?