Fostersvar PatientPortalen

Här hittar du länken till PatientPortalen där provsvaret på ditt blodprov (NIPT), moderkaks- eller fostervattenprov finns.

Klicka på länken längre ner på sidan så kommer du till PatientPortalens inloggningssida.

Här visas bara normala svar på de vanliga kromosomundersökningarna. Hur lång tid det tar för en analys att bli klar varierar och beror på vilken analys som utförs. För till exempel NIPT så tar analysen 10 till 14 dagar från det att provet kommer till laboratoriet, det vill säga det kan dröja upp till 16 dagar från det att du lämnar ditt prov innan resultatet är klart. Om ditt svar inte finns här kan det bero på att provsvaret inte är färdigt. En annan orsak kan vara att det utförs en annan typ av analys på provet, och i så fall får du svar direkt från din läkare. Provsvaren laddas upp en gång per dygn.

Du som väntar tvillingar och har tagit blodprov för Icke Invasiv fosterdiagnostik (NIPT) kommer att få provsvar från din läkare.

Loggar in gör du med hjälp av BankID eller Mobilt BankID. Har du ingen möjlighet till detta får du vända dig till din läkare för att få provsvaret.

Tekniska krav:

BankID eller Mobilt BankID av senaste version måste vara installerad på din dator, mobil eller surfplatta.
Någon av följande webbläsare måste användas: Google Chrome, Microsoft Edge eller Mozilla Firefox.

Tips för Mac-användare:
För dig som har Mac kan det vara problem med standardwebbläsaren Safari. Använd då istället Firefox som finns att ladda ner gratis, se länken nedan. Kontrollera också att senaste BankID versionen är installerad på din dator.

Support:

Vid problem med sidan vänd dig till PatientPortalens support, se länk nedan.

Supporten är öppen vardagar 8-17. Denna support kan inte lämna ut provsvar eller ge besked om svarstider, du hänvisas då till din läkare.

Här kan du få hjälp med BankID och webbläsare

Se provsvar