Elinor Widstrand

Inom OO inflammation arbetar vi aktivt för att de som är nyfikna på ledarskap och chefskap ska få möjlighet. Under 2023 har vi tex tre medarbetare som påbörjat utbildningen potentiella ledare.

Läs mer om utbildningen Potentiella ledare här

Intervju med Elinor Wistrand Omvårdnadschef på Gastro och endokrinmedicin på NB5 i Solna.

Hej Elinor!

Du arbetar som Omvårdnadschef OVC på avdelning NB5 men hur hamnade du här?

Jag studerade i Malmö och blev sjuksköterska 2006 och kom till Stockholm efter att ha gjort min sista termin utomlands. Jag hade hört mycket gott om Karolinska Sjukhuset. Jag såg det som en chans att få vara med där det händer och där det fanns möjlighet för mig att ständigt utvecklas inom min roll. 

Började på en avdelning som vårdade personer med Hud och Infektion sjukdomar. Jag fick tidigt möjlighet av min dåvarande chef att testa mina gränser och ta ansvar, vilket jag tycker genomsyra hela vårt omvårdnadsområde. Det var både kliniskt och som ledare tex var jag under flera år kvalitetsansvarig.

Jag var också förtroendevald för vårdförbundet under flera år vilket har varit jätte bra erfarenhet i mitt nuvarande arbete som Omvårdnadschef.

Vad är mest givande i ditt arbete?

Att ständigt få utvecklas och driva kompetensutveckling tillsammans med mina medarbetare och kollegor. Jag får var med och påverka både i det lilla och det stora. Det är otroligt roligt och utmanande att få vara en del av detta tillsammans.

Hur ser en vanlig dag ut?

Ingen dag är den andra lik. Självklart är många dagar fyllda med möten i min kalender. Men det är också ständiga möten med människor som ständigt lär och utmanar/utvecklar. Jag planerar mina dagar själv men stor del av tiden ägnas åt bemanning, få till flöden och att utveckla verksamheten och hålla i rutiner. 

Vad vill jag ge för tips till någon som skulle vilja bli chef i framtiden?

Att aldrig sluta vara nyfiken och utvecklas. Ta till vara varje situation där du lär dig något. Engagera dig i både stora och små utvecklingsarbeten. Där drivkraften finns, finns också möjligheter. Det är inte alltid som planen framåt är spikrak, viktigt att våga testa sig fram. Vad passar just dig och våga berätta för din chef att du vill.