Vi har gjort omöjliga mål möjliga – tillsammans

Nyhet

SJUKHUSDIREKTÖRENS BLOGG. För femte året i rad rankas vi som ett av världens tio bästa sjukhus, denna gång som nummer sju.

Det är fantastiskt att ett litet land i norra Europa år efter år samlar de främsta medarbetarna inom sjukvård, forskning och utbildning på ett sjukhus och får ut det bästa till patienterna, i forskningen och till studenterna.

Till skillnad från andra i världstoppen är vi ett sjukhus utan gräddfiler. Hos oss får alla hjälp efter behov, inte efter tjockleken på plånboken. Vi har nått våra framgångar genom att kliva fram. Vi har tagit mer ansvar. Vi har utmanat gamla sanningar. Vi har samarbetat på nya sätt. På så sätt har vi nått mål som andra sagt varit omöjliga. Vi ska vara stolta över det som vi uträttat.

Från och med måndag är Patrik Rossi tf sjukhusdirektör. Patrik är en erfaren ledare och har haft en viktig roll i Karolinskas utveckling de senaste åren.

Detta blir mitt sista veckobrev till er. Jag vill tacka alla för det arbete ni lägger ner för våra patienter och för att utveckla och förbättra det sjukhus som jag håller högst i världen. Ni har gett mig mina bästa år i arbetslivet. Jag kommer aldrig glömma tiden med er. 

Tillsammans har vi tagit Karolinska dit vi ska vara.

Björn