Tack för bra jobb – nu kapar vi köer igen

Nyhet

SJUKHUSDIREKTÖRENS BLOGG. Även denna sommar har varit tuff för oss på Karolinska. Men vi har tagit hand om våra patienter på ett bra sätt samtidigt som de allra flesta fått sin välförtjänta ledighet.

Vi hade en tydlig plan inför sommaren. En egen ambulans för lastbalansering mellan våra sajter, vårt geriatriska utskrivningsteam och ett nytt samarbete med Södertälje sjukhus, som innebar att vi avlastade deras akut mot att de erbjöd oss vårdplatser. God planering är alltid grunden. Sedan krävs samarbete initiativförmåga och hårt arbete. Tack alla som gjort sommaren bra för våra patienter. En av patienterna har skrivit en insändare som publicerades i Aftonbladet den 15 augusti: ”Tack för allt, Karolinska. Tack Karolinska sjukhuset, Solna som lyckades med en svår operation. Underbar läkare och personal som gjort att livet känns lättare nu”.

När vi under våren minskat den externa inhyrningen har våra väntetider till operation gått upp. Vi har redan inlett arbetet med att ta ner dem igen. Det är ett krävande jobb som ligger framför oss. Men vi har kortat våra patienters väntetider förr och kommer att göra det igen.

Tillsammans är vi Karolinska.

Björn