Tack för allt arbete 2022

Nyhet

SJUKHUSDIREKTÖRENS BLOGG. Akutflödena är fortsatt mycket höga. Det är en bit kvar innan vi är igenom helgerna. Tack alla som är inne och jobbar.

Precis som när vi under hösten arbetat med kökapning inom operation och mottagning så är det samarbete och insatser från alla på sjukhuset som krävs för att vi ska lyckas. Resultaten vi nått med köerna är otroligt bra. 82 av 88 operationsköer är borta, motsvarande 93 procent. På mottagningssidan har antalet patienter som väntat mer än 30 dagar på första besök minskat från 6 037 till 2 820 jämfört med förra årsskiftet.

Jag tror inte att något annat sjukhus kan visa upp det som vi åstadkommit för våra patienter under det gångna året. Återkopplingen från dem vi arbetar för är också tydlig. 94 procent av de 54 258 patienter som till och med den 13 december svarat på hur de upplever kontakten med oss ger betyget ”bra” eller ”mycket bra”. Jag är stolt över att få vara en av 15 300 på Karolinska som varje dag gör livet bättre för många människor. Tack för allt ni gjort 2022.

Tillsammans är vi Karolinska.

Björn