"Alla behövs för att vi ska lyckas"

Nyhet

Det är i dag exakt tre år sedan jag började på Karolinska. Det har varit en fantastisk tid. Vi har besegrat en pandemi, vi har kortat patienternas väntetider. Vi har tre år i följd rankats som ett världens tio bästa sjukhus. Nu hjälper vi människor på flykt från Ukraina.

Det är i dag exakt tre år sedan jag började på Karolinska. Det har varit en fantastisk tid. Vi har besegrat en pandemi, vi har kortat patienternas väntetider, vi forskar och utbildar på högsta nivå, vi har blivit ett sjukhus där verksamheterna styr mer och vi har fått ordning på vår ekonomi. Vi har tre år i följd rankats som ett världens tio bästa sjukhus. Nu hjälper vi människor på flykt från Ukraina.

Allt som hänt till trots, de mest spännande förändringarna ligger framför oss. Nya behandlingar som gör att vi i morgon kan bota och lindra sjukdomar som vi inte rår på i dag. Hela utvecklingen inom precisionsmedicin men också att förenkla processer och administration för oss som arbetar på sjukhuset.

"Alla är viktiga"

Björn Zoëga med Abdelmajid Zahlaoui.

Alla behövs för att vi ska lyckas och därför är det viktigt att känna stolthet för det arbete som vi gör, oavsett vilken roll vi har. Jag tänkte på det när jag nyligen stötte på ett bekant ansikte på sjukhuset.

När jag var chef för GHP:s verksamhet på Löwenströmska sjukhuset så deltog vi som alla vårdverksamheter i den granskning där patienterna får bedöma hur väl städat och rent och snyggt det är inom sjukvården. Det fanns en del på Löwenströmska som år efter år var den mest välstädade i hela Sverige. Där arbetade Abdelmajid Zahlaoui. Därför blev jag väldigt glad när jag stötte på Abdelmajid och han berättade att han är hos oss nu.

Tack alla för tre fantastiska år. Nu kör vi!

Tillsammans är vi Karolinska.

Björn