För tredje gången är vi ett av världens bästa sjukhus

Nyhet

SJUKHUSDIREKTÖRENS BLOGG. I onsdags publicerade tidskriften Newsweek sin globala ranking av världens bästa sjukhus. För tredje året i rad placerar sig Karolinska bland de tio främsta. Denna gång når vi plats åtta.

Det är en fantastisk prestation att år efter år vara ett av de bästa sjukhusen i världen. Detta är en utmärkelse för alla tuffa arbetspass, all kreativitet och all utvecklingsvilja som vi 15 300 på sjukhuset bär på. Jag är stolt över att få ha er som arbetskamrater och imponerad över hur vi varje dag tar steg mot att förbättra vård, forskning och utbildning.

Samtidigt sätter händelseutvecklingen i Ukraina tillvaron i perspektiv. Just nu kämpar kollegor till oss under enormt svåra betingelser. Jag vill tillägna dem vår utmärkelse. Karolinska är också redo att ta emot patienter från krigsområdet. Vi vet inte hur många hjälpbehövande som kan komma eller vilka sjukdomar eller skador som de har drabbats av. Men vi vet att det bästa sättet att vara förberedd är att arbeta på med våra ordinarie patienter och ge dem bästa möjliga vård.

Tillsammans är vi Karolinska.

Björn