Nu kan fler ta del av våra insatser 2021

Nyhet

SJUKHUSDIREKTÖRENS BLOGG. Jag får en hel del frågor om det hälsocenter som vi håller på att bygga upp. Vi är i slutfasen att rekrytera den som ska leda centret och det har varit många mycket kvalificerade till tjänsten.

Innan centret är igång är det viktigt att använda de olika stöd som vi etablerade redan under fas 1 av pandemin och som har förlängts till den 31 maj i år. Det finns bland annat möjlighet till psykologsamtal, fysioterapi och läkarbesök. Chefer kan använda speciella chefsstöd.

Det är fortsatt mycket att göra på sjukhuset. Vi har många patienter på våra akuter och vi pendlar runt eller strax över 100 procents beläggning på vårdplatser. Det är viktigt att vi fortsätter att samarbeta och hjälpas åt – varje patient är allas patient.

Vi har nu översatt vår årsberättelse till engelska. Som ni vet är jag mycket stolt över det som hela sjukhuset gjorde 2021 och där alla 15 300 verkligen gjorde sitt yttersta. Jag har mejlat årsberättelsen till personer i mitt nätverk som jag tror vill veta mer om hur vi lyckades med sådant som knappast någon annan klarade. Gör gärna samma sak ni som vill (länkar nedan). Det vi åstadkommit förtjänar all uppmärksamhet, inte bara i Sverige.

Länk till engelsk version av årsberättelsen.

Länk till svensk version av årsberättelsen.

Tillsammans är vi Karolinska

Björn