Starka insatser under högt tryck

Nyhet

SJUKHUSDIREKTÖRENS BLOGG. Det händer oerhört mycket på Karolinska. Trycket är högt men vi har kontroll. Jag får många positiva kommentarer och nyfikna frågor kring vår satsning på 1 000 extra operationer, även från personer utanför sjukvården. Det är viktigt att komma ihåg att detta bara går att genomföra när vi jobbar tillsammans, hela sjukhuset. Från diagnostik, operation, vårdavdelningar till hälsoprofessioner.

Astrid Lindgrens Barnsjukhus/Tema Barn märker sedan en tid tillbaka av en tilltagande infektionsvåg. De arbetar nu med bland annat extra jourlinjer och ökad bemanning som gör att både akuta flöden och den imperativa vården kan klaras.  

Trots högt tryck så utvecklar vi hela tiden sjukvården. Inom Tema Cancer har man startat ”Ett nummer in”. En del av detta är att våra patienter får ett nummer som de kan ringa kl 16-20 på vardagar och 9-16 på helger för att få råd efter sin behandling. Det är våra specialistkompetenta sjuksköterskor som bemannar telefonerna, vilket skapar trygghet för patienterna och avlastar våra vårdavdelningar.

Tack alla för starka insatser.

Tillsammans är vi Karolinska.

Björn