Grattis Karolinska Institutet och alla kliniska forskare på sjukhuset!

Nyhet

SJUKHUSDIREKTÖRENS BLOGG. Times Higher Education, som rankar världens främsta universitet, redovisade nyligen resultatet av sin senaste genomgång. Karolinska Institutet placerade sig där på en fin 39:e plats. I kategorin klinisk forskning nådde KI plats 13 och blev nummer 1 inom EU.

Nästa medicinska universitet inom unionen, Charité i Berlin, återfinns på plats 32. Först och främst ett stort grattis till KI men också en stor eloge till alla dem på vårt sjukhus som bidragit till den framskjutna placeringen. Den kliniska forskningen kan vi bara klara tillsammans - sjukhuset och universitetet. Vår kliniska forskning är avgörande för att vi ska nå sjukhusets vision: ”Vi ska bota och lindra i morgon det ingen kan bota och lindra i dag”.

Karolinskas ekonomi fortsätter att vara stabil. Under september blev vårt överskott 68 miljoner kronor, framför allt som en följd av hög produktion. Ackumulerat under året är resultatet plus 495 miljoner kronor. Vi har fortfarande inte fått ersättning för merkostnader på 364 miljoner som vi haft under pandemin i år på det sätt som vi fick i fjol. Jag kommer att fortsätta att slåss för att vi ska få de pengarna.

Tillsammans är vi Karolinska.

Björn