Vi klarar detta som ett sjukhus

Nyhet

SJUKHUSDIREKTÖRENS BLOGG. Karolinska är sedan i går klockan 15.30 i förstärkningsläge. Våra beslut kan därmed fattas snabbare och vi kan samarbeta än bättre tvärs sjukhuset. Verksamheterna löser uppgifterna och den centrala staben ger stöd. Läget är fortsatt tufft och många av oss är slitna.

Jag vill påminna om det stöd som finns att få via företagshälsovård och krisstöd, information finns på intranätet. Använd det hellre en gång för mycket än en gång för lite.

De första fem IVA-patienterna anlände under eftermiddagen i dag till B7 i Solna, fyra från THIVA och en från Södertälje sjukhus. Jag var nere och hälsade på vid ingången och fick rapporten att allt gått bra. Ett fantastiskt fint jobb att få upp platserna på under en vecka och jobba vidare med bemanningen. Lugn, struktur och fakta.

Vi klarade covid-19-vågen i våras och när vi arbetar som ett sjukhus kommer vi att klara även den andra vågen. Fortsatt gäller även att ta hand om våra icke covid-19 sjuka patienter.

Vi har mångdubblat provtagningen för covid-19. Jag besökte i veckan laboratoriet i Huddinge och precis som i Solna är det imponerande att se hur lösningsorienterade personal och chefer varit och hur hårt alla arbetat för att lyckas med uppskalningen.

Tillsammans är vi Karolinska
//Björn