Återhämtning och tid att känna stolthet

Nyhet

SJUKHUSDIREKTÖRENS BLOGG. 6 900 vårddygn inom IVA, 16 800 vårddygn inom slutenvården. Nära 50 procent av Stockholms samlade covid-19-vård. 91,2 procents överlevnad. Ni har sett talen tidigare men det är viktigt att påminna om att vi på Karolinska har gjort enastående insatser under en exceptionell tid.

Detta gäller inte bara covid-19 utan också våra andra uppdrag. Köerna har visserligen vuxit, men vi har tagit hand om den sjukvård som inte kan vänta och inom många områden har vi till och med kortare väntetider än vid samma tid i fjol.

Vi hade aldrig lyckats om vi inte ställt upp för varandra och arbetat som ett sjukhus. Det ska vi fortsätta med. Det som har hjälpt oss under covid-19 är också till hjälp i vardagen – fokus på patienterna, ifrågasättande av arbetsuppgifter som stjäl tid eller som saknar uppenbart värde och viljan att vara bäst.

Sommaren är alltid tuff i sjukvården och i år är det extra många som slitit hårt. Jag vill önska alla sköna ledigheter och när ni pustat ut – passa på att känna lite stolthet över det som vi gjort.

Tillsammans är vi Karolinska.

Björn

Bloggen gör nu uppehåll i några veckor. Men forbattringsforslag.karolinska@sll.se där jag behöver era förslag på förbättringar är öppen och läses dagligen, precis som vanligt.