Sommartipset! Podd om innovation på Karolinska!

Nyhet

Behöver du något att lyssna på i hängmattan i sommar? Då rekommenderar vi podden Spinnovation och avsnitt 74, där Stefan Vlachos berättar om arbetet med att stödja innovation på Karolinska – för bättre vård och ökad arbetsglädje.

Spinnovation är en podd om hur man praktiskt jobbar med innovation i olika organisationer. Podden  görs av RISE, Research Institutets of Sweden.

Visste du att det finns en ISO-standard för innovation? Att innovationsledare nu är en formell roll i Region Stockholm? Och att mer än 100 medarbetare gått innovationskurs på Karolinska?

Ur Spinnovations presentation av avsnittet: "I episod #74 får vi lära oss hur Stefan Vlachos byggt upp och leder Innovationsplatsen på Karolinska Universitetssjukhuset. Vi pratar om deras modell och hur man stödjer innovationsarbetet på sjukhuset, innovationsledning och utmaningarna och möjligheterna kopplade till det. Observera att denna episod spelades in precis innan Corona-epidemien om någon till äventyrs undrar över varför vi inte berör utmaningarna kopplade till Corona."

Innovation är inget nytt på Karolinska. Som unviersitetssjukhus har vi en lång tradition av framförallt forskningsdriven innovation. Det som däremot är nytt är vår ambition att bygga upp ett systematiskt stöd för det arbetet.

Stöd för innovation i vården

Aktuellt från Innovationsstöd på Karolinska