Therese Sjöberg blev en av innovationstalangerna 2017

Nyhet

Vinnova utsåg Therese Sjöberg från Innovationsplatsen till en av Innovationstalangerna 2017. Therese uppmärksammades för sina insatser inom bland annat barncancervården på Karolinska Universitetssjukhuset.

Jag är jättestolt över att jag får vara med och driva förändring tillsammans med alla fantastiska medarbetare på Karolinska! 

Den 26 januari hölls Vinnovas innovationsdag, då innovationsmyndigheten bland annat delade ut utmärkelsen "Innovationstalangerna 2017". 153 personer var nominerade och Therese Sjöberg från Innovationsplatsen på Karolinska Universitetssjukhuset var en av tre i final i kategorin Årets Möjliggörare. Vinnare blev Jessica, VD och medgrundare, SUP46, som möjliggjort för unga startup-bolag och entreprenörer att få avgörande kontaktnät, vägledning och inspiration för att skapa de bästa förutsättningarna.  Therese var den enda finalisten som representerade offentlig sektor.

Ibland behövs inte så stora förändringar för att göra stor skillnad.

Utvecklar vården för barn med cancer

Therese Sjöberg har bland annat varit drivande i att utveckla BarncancerAppen och Akut dagvård för barn med cancer tillsammans med patienter och personal från Barnonkologen på Astrid Lindgrens Barnsjukhus. Therese är idag innovationsprojektledare med särskilt ansvar för Tema Barn- och kvinnosjukvård och Funktion PMI (Perioperativ medicin- och intensivvård), och var tidigare verksam som specialistsjuksköterska inom barnsjukvård.

– Men det här är bara början! Vi fortsätter nu att utveckla vården tillsammans – patienter, sjuksköterskor, läkare och olika yrkeskategorier från Innovationsplatsen, säger Therese Sjöberg och tillägger:

– Jag drivs av de behov och de möjligheter jag sett tidigare när jag jobbat kliniskt i vården och det som jag ser nu genom de möten i vården som jag har idag. Och av glädjen när jag ser att det blir bättre för både patienter och personal.

  • Läs mer om BarncancerAppen och Akut dagvård för barn med cancer via länkarna nedan.

Nyheter – innovation för barn med cancer

Aktuellt från Innovationsstöd på Karolinska