Så blev ME Gynekologi av med operationsköerna

Nyhet

Inga patienter som väntat mer än 90 dagar på operation – ett viktigt mål som bland annat ME Gynekologi och Reproduktion har nått.

Läkaren Sebastian Brusell Gidlöf och sjuksköterskorna Madelen Wolffelt och Christine Lindberg, ME Gynekologi. 

För att få bort köerna arbetade man på ME Gynekologi och Reproduktion i Huddinge strukturerat både med operationsplanering, ökat operationsutrymme och snabbare flöden på operation.

– Det har inneburit extraarbete men samtidigt har vi varit mycket måna om att inte använda lördagar och övertid mer än absolut nödvändigt. Vi tror mycket mer på att bygga in varaktiga förändringar i arbetssätt och organisation så att vi kan jobba i en jämn takt utan för stora svängningar, säger Sebastian Brusell Gidlöf, verksamhetschef på ME Gynekologi och Reproduktion, och fortsätter:

– Med tanke på köns storlek strax efter sommaren och vårt stora patientinflöde är jag oerhört stolt och glad att vi klarat detta utan allt för mycket övertidsarbete. Vi har kloka och kunniga medarbetare i alla delar av våra operationsflöden som ser lösningar.

Text & Foto: Josefine Franking