Avgående regionrådet Tomas Eriksson börjar på Karolinska Universitetssjukhuset

Nyhet

NYREKRYTERING. Tomas Eriksson som närmast kommer från rollen som Miljöpartiets regionråd i Region Stockholm börjar på Karolinska Universitetssjukhuset som tf. chef Stab Vårdstöd. Tomas rapporterar till Björn Zoëga, sjukhusdirektör Karolinska Universitetssjukhuset.

— Karolinskas strategi innebär att vi effektiviserar det administrativa stödet till våra kärnverksamheter; vård, forskning och utbildning. Den stab som Tomas Eriksson nu ska leda har en viktig roll i detta. Tomas Eriksson har också stora kunskaper i hur Karolinska ska fortsätta att vara ledande inom hållbarhet, säger Björn Zoëga, sjukhusdirektör för Karolinska Universitetssjukhuset.

Som regionråd för Miljöpartiet i Region Stockholm de senaste fyra åren har Tomas stor erfarenhet från de olika verksamheter som regionen har ansvar för. Innan dess arbetade han som heltidsarvoderad politiker med ansvar för ekonomi och fastigheter. Utöver det har Tomas också suttit i regionstyrelsen, fullmäktige och Locums styrelse. Han har studerat statsvetenskap och ekonomi i Lund och Göteborg.

— Att få möjligheten att arbeta på ett av de 10 bästa sjukhusen i världen vad gäller utnyttjandet av Ai i vården är oerhört spännande, säger Tomas Eriksson tf. chef Stab  Vårdstöd Karolinska Universitetssjukhuset och fortsätter, jag ser mycket fram emot att utveckla arbetet med att minska Karolinskas kostnader kopplat till administration för lokaler och underhåll. Genom att säkerställa en kostnadseffektiv drift och underhåll kan en större del av resurserna koncentreras till att utveckla vården för våra patienter.

Sedvanlig rekrytering till ordinarie tjänst kommer att genomföras.