"Vårt arbete gör skillnad”

Nyhet

Hur är det att arbeta på en Transplantationsklinik? Det frågade vi Sandra Sjölander som arbetar som patientkoordinator på Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge. Där får hon följa patientens hela resa mot förfriskande.

Vad gör du på Transplantationskliniken?

– Som patientkoordinator arbetar jag med den administrativa delen av kliniken. Det innebär till exempel att jag tar hand om väntelistan för transplantation, tar ansvar för information till de patienter som väntar på ny lever och har uppföljningssamtal efter transplantationen.

Hur är det att arbeta här?

– Vi har ett väldigt fint samarbete mellan de olika områdena inom klinken, det tycker jag är värdefullt. Vi lär oss mycket av varandra. Och det är spännande att vi vårdar både barn och vuxna.

Spännande!

– Ja, det mest intressanta med mitt arbete är att jag får träffa patienterna innan transplantation och sedan följa deras utveckling efteråt. Det är väldigt roligt att se att vårt arbete gör skillnad för patient och anhöriga.

Varför sökte du dig hit?

– Därför att jag var intresserad av att arbeta med transplantation. Karolinska Sjukhuset är ett väldigt trevligt sjukhus att jobba på med många intressanta specialiteter. Jag bor inne i stan och pendlar till jobbet men det är definitivt värt det när jag trivs så bra.

Vad är den största anledningen till att du trivs?

– Därför att vi har en sådan bra stämning på avdelningen. Man blir glad av att komma till jobbet varje dag. Jag tror att nya kollegor snabbt känner sig välkomnande.