Gravid

Här ser du som är gravid vilken vård vi erbjuder samt våra mottagningar och avdelningar.

Specialistmödravård

Till Specialistmödravården kommer du som behöver extra vård och behandling under din graviditet. Din barnmorska eller läkare på MVC remitterar dig hit.

Våra specialistmödravårdscentraler

Fostermedicin

Vi utför ultraljud i tidig och sen graviditet, moderkaksprov och fostervattenprov. Vi har ett nära samarbete med bland annat specialistmödravården, olika barnspecialister, kuratorer samt genetisk vägledare för fosterdiagnostik och genetiska frågeställningar.

I Huddinge finns, som enda centrum i Sverige, ett rikssjukvårdsuppdrag för behandling/operation av foster under graviditeten.

Fostermedicin

Extra samtalsstöd under din graviditet

Att känna oro och rädsla inför sin förlossning är helt normalt. Prata med din barnmorska på mödravårdcentralen om vad just du funderar på. Om du behöver ytterligare samtalsstöd så kan barnmorskan skriva en remiss till oss och du får en kallelse inom några veckor. Du är även välkommen att ringa till oss för att boka tid.

Samtalsstöd under graviditeten

Min Barnmorska

På BB Huddinge finns vårdformen Min Barnmorska, där ett litet team barnmorskor vårdar och följer dig och din familj under graviditet, förlossning och eftervård.

Caseloadverksamhet i Huddinge

Information inför förlossningen

Här har vi samlat korta filmer med information inför födseln. 

Informationsfilmer

BB Karolinska

Vad händer sen?

Här kan du läsa mer om förlossningen, våra förlossningsavdelningar, BB samt om den första tiden efter förlossningen.

Dags att föda och Den nya familjen