Vårdavdelning BB Karolinska Huddinge eftervård

BB Karolinska Huddinge eftervård flyttar!

26 maj 2019, 01:39

9 september 2019 flyttar BB Karolinska Huddinge eftervård tillfälligt till nya lokaler med internadressen B76-78.

Karta_sjukhusomradet_Huddinge.pdf

Ring oss

08-585 802 47

Besök oss

Karolinska Universitetssjukhuset, B76, HUDDINGE

Hitta hit

Diagnoser:

vård efter födsel,, vård efter kejsarsnitt,, planerade kejsarsnitt och amning

Välkomna till BB! När barnet är fött flyttar många familjer till vår BB avdelning Nova. Vi lägger stor vikt vid att inte separera mor och barn och vi strävar alltid efter att familjen ska vara tillsammans i ett eget rum.

Nu när ert barn är fött väntar nästa stora steg - föräldraskapet!

Vi vill att du som nyligen fött barn och ni som nybliven familj ska känna er trygga som föräldrar. Under BB vistelsen så finns det alltid någon som kan ge råd och stöd. Vi finns här för er och svarar på alla era frågor. Vårt mål är att ni ska känna er trygga då ni åker hem.

Samlad information om den första veckan efter förlossningen

Inför besöket

Ta med de saker som du kommer att behöva under tiden på BB. Förutom toalettartiklar kan egna kläder och inneskor/tofflor vara bra att ha med. Vid hemgång behövs barnkläder och bilbarnstol.

Broschyrer på olika språk

Under besöket

Alla familjer får eget rum och din partner kan sova kvar till en kostnad av 250 kr/dygn. Då ingår frukost och kvällskaffe/te.Om du som partner har med dig egen mat, finns kylskåp på avdelningen, annars kan du köpa mat på sjukhuset dygnet runt.Syskon till det nyfödda barnet är välkomna.Vid behov ordnar vi tolk.Patientavgiften är för närvarande 100 kr/vårddygn vilket betalas i efterhand via faktura.

Dagen för hemgång ser vi gärna att ni är klara för att lämna rummet kl 10:00, detta för att underlätta för nya familjer att flytta in och därmed snabbare få lediga platser för födande.

Efter besöket

Har du frågor är du välkommen att kontakta oss den första veckan efter barnets födelse.

Ni kontaktar själva barnavårdscentralen (BVC) och barnmorskemottagningen (MVC) när ni kommit hem från sjukhuset.

Har du synpunkter eller vill ge feedback på din vård hos oss?

Praktisk information

Besök sidan För Patienter för allmän patientinformation: service på sjukhuset, dina rättigheter som patient, vanliga frågor och svar samt din journal med mera.