Sarkomcentrum, ortopedi, Solna

05 april 2018, 15:29

Vi flyttar 23 april 2018

Sarkomcentrum, ortopedi, Solna flyttar den 23 april 2018 till Eugeniavägen 3, plan 10, med internadress A10:01.

Kontrollera adressen i din kallelse om du ska besöka oss i Solna.

 

http://www.karolinska.se/om-oss/hitta-till-karolinska/karolinska-solna/

 

Vid ortopedkliniken i Solna finns en tumörsektion (Sarkomcentrum) som ansvarar för diagnostik och kirurgisk behandling av patienter med misstänkta eller verifierade primära maligniteter (sarkom) i rörelseapparaten, benigna men aktiva/aggressiva tumörer i skelett- och mjukdelar samt mera komplicerad kirurgisk behandling av sekundära maligniteter (metastaser) i skelettet.

Diagnostiken vilar huvudsakligen på radilogi (röntgen och MRT) samt mikroskopi (cytologi/patologi) men molekylärgenetiska studier har med åren fått en alltmer framträdande plats. Behandlingen är kirurgisk med många gånger omfattande lokala excisioner av skelett- och/eller mjukdelar vilket kräver avancerad rekonstruktion.

Alla bedömningar och behandlingsbeslut diskuteras vid multidisciplinära konferenser.

Vi finns i huvudbyggnanden E1-00, Parkentrén, ortopedmottagningen i Solna.

Praktisk information

Nedan finns praktisk information om ditt besök på avdelningen/mottagningen. Besök sidan Din vård på Karolinska för information: service på sjukhuset, dina rättigheter som patient och din journal med mera.

Inför besöket

  • Medtag legitimation, högkostnadskort eller frikort.
  • Patientavgift enligt gällande taxa. Då många av många patienter är allergiska är vi tacksamma om du undviker parfym och andra doftande produkter inför besöket.

Har du frågor inför ditt besök? Kontakta koordinator på telefonnummer 08-517722 64.

Om din tid inte passar

Om du vill avboka ditt besök är vi tacksamma om du gör detta så snart som möjligt så att vi har möjligheten att erbjuda tiden till en annan patient, men minst 24 timmar före den utsatta tiden. Använd gärna e-tjänsten Mina vårdkontakter eller kontakta sjuksköterskan. Kom ihåg att ange namn och personnummer.

SMS-påminnelse

Du kan få påminnelse via SMS 48 timmar före besöket. Säg till om du vill att vi skickar SMS om din tid.

Under besöket

Vid första besöket hos oss kommer du att få träffa flera specialister ett s k teambesök. Besöket kan ta mellan 1-2 timmar.

Efter besöket

Om du efter besök ditt fortfarande har frågor är du välkommen att kontakta oss.