ANOVA - Sexualmedicinsk mottagning

ANOVA bedriver verksamhet i tre underavdelningar och övergripande syftet med verksamheten är att förebygga sexuell och reproduktiv ohälsa och sexuellt våld genom att bedriva högkvalitativ diagnostik, behandling, forskning, utveckling och undervisning. Vi erbjuder utredning av män med barnlöshetsproblem, sexuella problem, hormonbrist, manlig osteoporos samt andra medicinska tillstånd som påverkar mannens endokrina och reproduktiva funktioner.

Ring och besök oss

Telefon: 08-123 732 00. Detta nummer är gemensamt för Andrologmottagning, Andrologilaboratorium, Sexualmedicinmottagning och Transmedicinsk mottagning.

Telefontid:

Telefonen är öppen dygnet runt med flera automatiska funktioner (automatiska val) för bland annat ombokning och avbokning. Det även möjligt att lämna meddelanden. Vi strävar efter att svara samma dag.

Besöksadress:

Norra Stationsgatan 69, 4 tr

INFÖR BESÖK

Då många av våra patienter är allergiker är vi tacksamma om du undviker parfym och andra doftande produkter inför besöket. Ta med aktuell läkemedelslista och giltig legitimation.

Kontakta oss om du behöver tolk eller hjälp med sjukresa. Åk gärna kommunalt, eftersom det är ont om parkeringsmöjligheter.

Om det står i kallelsebrevet att du ska lämna blodprov, gör det på något av Karolinskas närvårdslaboratorium (se http://karolinska.se/for-patienter/karolinska-universitetslaboratoriet/).

Har du frågor inför ditt besök? Ring till oss via kontaktuppgifterna ovan. Du får uppge namn, personnummer och telefonnummer så ringer vi upp dig under dagen.

Om din tid inte passar

Om du vill ändra tid eller avboka ditt besök är vi tacksamma om du gör detta så snart som möjligt så att vi har möjligheten att erbjuda tiden till en annan patient, avbokning ska ske 24 timmar före den utsatta tiden. Ring 08-123 732 00 och välj knappvalet för av/ombokningar, detta knappval går att nå dygnet runt. Kom ihåg att ange namn och personnummer.

Avbokar du mindre än 24 timmar innan besöket, eller om du uteblir, får du ändå betala besöksavgiften. Avgiften gäller även om du är under 18 år samt för dig som har frikort.

SMS-påminnelse

Du kan få en påminnelse via SMS 48 timmar före besöket. Säg till om du vill att vi skickar SMS om din tid.

VID BESÖK

Anmäl dig i ANOVAs reception. Om receptionen är obemannad vänligen sitt ner så kommer din behandlare och hämtar dig.

Vi bedriver en hel del forskning och det kan hända att du blir tillfrågad om du kan tänka dig att delta i en studie.

Om du blir mer än 15 minuters försenad är det inte säkert att du kan få träffa din behandlare eftersom det oftast finns inbokade besök direkt efter ditt.

EFTER BESÖK

Läkaren eller behandlaren bedömer ifall du skall kallas till ytterligare besök hos oss och i så fall när. Då kommer du att få en ny kallelse när det är dags för återbesöket. Ibland ordinerar läkaren kompletterande prover som ska tas efter besöket. Svar på dessa lämnas enligt överenskommelse.

Har du frågor är du välkommen att ringa oss till mottagningen - kontaktuppgifter hittar du högst upp på sidan.