Sök vård med egenremiss på Tema Cancer

Välkommen att skicka egenremiss, även kallad egen vårdbegäran, till oss på Tema Cancer, Karolinska Universitetssjukhuset, där du vänder dig själv med din förfrågan om vård direkt till mottagningen eller verksamheten.

De allra flesta remisser till Karolinskas mottagningar kommer via andra vårdgivare men vi tar även emot patienter som skickat egenremiss till oss.

Din egenremiss bedöms på samma sätt som remiss från en läkare. Det är den mottagning som du skickar egenremiss till som avgör om du är i behov av sjukhusets specialistvård. 

När vi fått en egenremiss gör den mottagande verksamheten en medicinsk bedömning och prioritering. På Karolinska tar vi emot patienter i behov av den specialiserade vård som vi har hos oss, därför är det inte säkert att du får vård på den mottagning som du skickar en egenremiss till. Du kan till exempel bli hänvisad till, eller få råd att, söka vård på en annan vårdnivå, såsom en vårdcentral.

Välkommen med din egenremiss

Oavsett vilken Region du tillhör kan du söka med egenremiss till Tema Cancer, Karolinska Universitetssjukhuset digitalt via appen Alltid öppet. Kan du inte söka digitalt kan du söka med blankett som du sänder till mottagningen via post. Det går inte att skicka egenremiss via epost på grund av att det inte uppfyller kravet på patientsekretess.

Digitalt via Alltid öppet:

Tema Cancers mottagningar når du via Alltid öppet. Här hittar du information om hur du laddar ner och använder appen.

Skicka brev via post:

Fyll i blankettmallen för egenremiss som du hittar via länken

Egenremiss - hämta och fyll i denna blankett

För dig som inte använder blankettmallen ska en egenremiss innehålla:

  • Personuppgifter med namn, personnummer, adress, telefonnummer
  • Information om symtom eller sjukdom och anledningen till att du söker behandling hos specialistmottagning på Karolinska. Vänligen var så noggrann som möjligt i beskrivningen men försök att hålla informationen kortfattad.
  • Komplettera gärna med kort information om vilka mottagningar du varit på tidigare och sökt för samma typ av besvär som egenremissen omfattar.
  • Informera även om den mottagning du skickar egenremissen till får kontakta dina tidigare mottagningar. Detta för att kunna ta del av din journal rörande den vård du nu söker för.