Biblioteket i Huddinge för patienter

Med anledning av covid-19 har biblioteket endast öppet för Karolinskas personal och studenter med verksamhetsförlagd utbildning på sjukhuset. Inneliggande patienter:- Beställningar görs via telefon av patienten eller personal, eller via fysiskt besök av vårdpersonal som ombud. Ange avdelning samt patientens förnamn. Legitimation behövs ej.

På biblioteket i Huddinge finns bland annat romaner, faktaböcker, tidningar, ljudböcker, DAISY-böcker, musik och film. Patienter på vårdavdelningarna får låna bandspelare, DVD-spelare, CD-spelare och hörlurar. I bokhyllor på vårdavdelningarna finns det biblioteksböcker att låna.

Om biblioteket

Patientbiblioteket tillhör Stockholms stadsbibliotek, och för att låna här behöver du ett lånekort från Stockholms stadsbibliotek (gäller ej inneliggande patienter). Om du inte har något kort kan du få hjälp på sjukhusbiblioteket. Du får låna här om du är patient eller närstående till en patient på Karolinska Universitetssjukhuset, eller är personal eller student med placering på sjukhuset.

Patientbiblioteket finns även i Solna.

Sök böcker

Sök efter patientbibliotekets böcker i Stockholms stadsbiblioteks bokkatalog

Låna e-böcker

Så lånar du e-böcker.

Hälsoinformation 

Sök och reservera medicinska böcker i SLL-bibliotekens gemensamma katalog. Du kan även få hjälp av en bibliotekarie att söka information om olika sjukdomar.

Ring så kommer vi!

Som patient/närstående kan du ringa in beställningar dygnet runt. När biblioteket har stängt går det bra att prata in ett meddelande på telefonsvararen. Senast nästa dag kommer bibliotekarien upp till avdelningen med det som har beställts.

Telefon: 08-585 800 65 (expedition) eller 08-585 800 66 (kontor).

Bokvagnsronder

Vanligtvis besöker bokvagnen sjukhusets barnavdelningar på torsdag eftermiddag.

 

Kontakta Biblioteket Huddinge

Skicka e-post: Biblioteket
Adress: Plan 5, mittemot Apoteket, C2:59

Öppettider för Biblioteket Karolinska Universitetssjukhuset Huddinge

Telefon: 08-585 800 65

Fax: 08-585 869 80

Bibliotekschef

Helena Kettner Rudberg
08-517 739 70