05 okt 2022 16:00 -- 17:00
 

Nobel Calling: Precisionsmedicin ger nya möjligheter till ett friskare liv – är du beredd att dela din hälsodata?

Webbinarium

Vi är mitt uppe i en spännande tid där medicinska och tekniska framsteg har kommit så lång att vi på riktigt kan prata om skräddarsydd vård och behandling. Medicinsk forskning parallellt med utveckling inom bioteknik och AI har på senare år tagit stora kliv mot vad som tidigare mest var en avlägsen vision – precisionsmedicin. Det innebär en omställning inom hälso- och sjukvården som gör att vi i dag kan förebygga och upptäcka sjukdomar i ett tidigt skede och ge effektivare behandlingar.

Men med nya möjligheter följer även utmaningar, en av dem är att kunna hantera och dela hälsodata. Tillgång till hälsodata, inklusive genetisk information, om individer behövs för att kunna fortsätta att utveckla och implementera precisionsmedicin i sjukvården. Är du beredd att dela personlig data för ett friskare liv för dig och dina medmänniskor?


Karolinska Institutet har bjudit in överläkaren och professorn Anna Martling och genetisk vägledare Charlotta Ingvoldstad Malmgren att berätta mer om de nya möjligheter som finns för mer precis diagnostik och individanpassad behandling och de nya perspektiven på att dela hälsodata.


Mer information och anmälan


Sidan uppdateras

Kontaktperson:

Uppdaterad: