12 april: Några ord från Patrik Rossi

Nyhet

I veckan firades 180 medarbetare som arbetat på i regionen i 30 år på sedvanligt vis med pompa och ståt.

Stort tack till er alla för ert engagemang under alla dessa år och välkomna på banketten i nästa vecka.

Vi ska göra Karolinska till ett hållbart sjukhus. Karolinskas hållbarhetsarbete omfattar miljömässig hållbarhet, social hållbarhet, ekonomisk hållbarhet och hållbar arbetsmiljö. Nu har hållbarhetsredovisningen för 2023 släppts och jag vill tacka var och en av er som på olika sätt har bidragit till förbättringar inom hållbarhetsområdet. Under 2023 har exempelvis 100 000 cirkulära förkläden använts på Karolinska, vilket har minskat koldioxid-utsläppen med 15,3 ton.

Idag har den årliga Karolinska Comprehensive Cancer Center-dagen gått av stapeln. Temat för 2024 är ”Prevention spelar en avgörande roll i kampen mot cancer”, vilket inte minst den snabba utvecklingen av precisionsmedicinsk diagnostik banar väg för. I samband med detta delades årets Sjöbergpris ut, vilket var ett mycket uppskattat inslag.

En glädjande nyhet är resultatet av arbetet med att förbättra ledtiderna för våra patienter på akutmottagningen i Huddinge. Chefer och medarbetare har jobbat hårt för att förbättra kvalitetsparametrar relaterade till ledtider. En förbättring som sticker ut är att ledtiden mellan ankomst till akuten och till att få träffa ansvarig läkare markant har minskat.

Tillsammans är vi Karolinska.

Patrik