Patientbiblioteken

På biblioteken i Solna och Huddinge finns romaner, faktaböcker, tidningar, ljudböcker, musik och film. Inlagda patienter på vårdavdelningarna har även möjlighet att låna DVD-spelare, CD-spelare och hörlurar.

Vi finns i Huddinge och Solna

Du kan låna och lämna på plats i Huddinge och Solna. Vi kan också leverera böcker till dig på avdelningen.
På biblioteken finns romaner, faktaböcker, tidningar, ljudböcker, musik och film. Inlagda patienter på vårdavdelningarna har även möjlighet att låna DVD-spelare, CD-spelare och hörlurar.

Om biblioteken

Patientbiblioteken på Karolinska Universitetssjukhuset är tillgängliga för dig som patient, närstående och personal. För att låna behöver du registrera dig på Regionbiblioteken i Stockholm. Det kan du göra på egen hand via hemsidan eller med hjälp av personal på plats i biblioteket. Om du är inlagd på någon av sjukhusets vårdavdelningar behöver du endast ange vilken avdelning du är inlagd på för att kunna låna.

För inlagda patienter

Om du är inlagd på sjukhuset kan du själv eller med vårdpersonalens hjälp, beställa böcker, filmer och musik via mail eller telefon. Biblioteken levererar medierna till din avdelning senast följande vardag. Det går även bra att beställa i förväg innan ditt sjukhusbesök. Kontakta oss och ange vad du vill låna, ditt namn, telefon eller e-postadress, avdelning samt datum då du ska läggas in.

Återlämning

För att lämna tillbaka dina lån kan du utöver att besöka biblioteken under öppettiderna, även återlämna i bibliotekets boklåda som står utanför bibliotekslokalen. Om du har varit inlagd på en vårdavdelning har du också möjlighet att återlämna i avdelningens reception. 

Kontakt biblioteket Huddinge

E-post: biblioteken.karolinska@regionstockholm.se
Telefon: 08-123 800 65
Adress: Karolinska universitetssjukhuset Huddinge plan 5, C2:59 (mitt emot Apoteket).

Öppettider

Mån-fre 10:00-15:00

Bibliotekschef: Helena Kettner Rudberg
Tel: 08-123 739 70

Kontakt biblioteket Solna

E-post: biblioteken.karolinska@regionstockholm.se
Telefon: 08-123 800 66
Adress: Biblioteket Karolinska universitetssjukhuset Solna, Eugeniavägen 3 A3:01 (entréhallen bredvid Pressbyrån).

Öppettider

Måndag-torsdag 09:00-14:00 (bemannat 10:00-13:00 )

Fredag 09:00-14:00 (obemannat)

Bibliotekschef: Helena Kettner Rudberg
Tel: 08-123 739 70