The Machine: A bold new research initiative to transform the future of computing

Tänk dig en värld utan begränsningar när det gäller databearbetning – vad skulle du kunna göra då?

Seminarium 2 maj 2016
Plats: Solna/S-huset/S2:02/Eken.
Tid: 09:00 – 12:00
Lätt lunch serveras 12:00 – 13:00

anmälan senast 8 april via mail till Peter Söderman

1. Seminarium: The Machine – The Future of Technology

Innovationsplatsen och Karolinskas innovationspartner HPE informerar om hur den hårdvarunära utvecklingen inom Computing Power inom några år kan komma att helt förändra förutsättningarna för forskning och behandling.

Detta är ett fantastiskt tillfälle för dig som vill förstå vad som väntar efter att den så kallade Moores Law, som fastställer att antalet transistorer som kan fästas på en given kiselyta fördubblas vartannat år och därmed har möjliggjort kontinuerlig ökad prestanda och lägre kostnad, når end-of-life. The Machine, HPEs stora och banbrytande initiativ, kommer nämligen att tas till nästa nivå då vi planerar att se en fungerande prototyp i slutet av detta år.

 

2. Ansökan: Delta med ditt forsknings- och/eller behandlingsområde

Innovationsplatsen söker tillsammans med HPE Lab i Palo Alto ett case där bearbetningen av data försvåras av begränsad computing power av idag.

Vi undersöker hur The Machine kan testas för hälso- och sjukvård. Kan du formulera en möjlighet avseende bearbetning av data som ni skulle önska var möjlig, men där kravet på prestanda idag gör det till enbart en utopi så kanske du har rätt case.

Vid detta tillfälle är fokus att skapa förståelse för vad The Machine är och kan innebära samt ge möjlighet till frågor och funderingar. Efter seminariet kommer vi att erbjuda möjlighet att skicka in tankar och idéer – även löst formulerade och vaga idéer accepteras – som kommer att diskuteras mellan Karolinska, HPE Lab och idégivaren för att vi slutligen ska kunna välja ett case.

Beroende på case sätts en plan för projektet, men vi bedömer uppstart till hösten och troligtvis på plats på HPE Lab i Palo Alto.

Om du vet någon som skulle vara intresserad av antingen punkt 1 eller 2 ovan, vänligen vidarebefordra denna inbjudan.