Europapremiär för blodgivning med Mixed Reality

Nyhet

Karin Stragne var en av de första som provade den virtuella upplevelsen och sådde frön i en magisk trädgård när hon gav blod.

Karin Stragne

Inför sommaren behövs det fyllas på med blod. Därför hoppas Blodcentralen att många blodgivare ska vilja testa att kombinera blodgivningen med att uppleva något nytt och kul. Igår var det Europapremiär för blodgivning med Mixed Reality på Blodcentralen Sergel.

– Vi som värvar blodgivare är alltid nyfikna på digitala lösningar som motiverar och underlättar blodgivning. Fler blodgivare behövs! Säger Cilla Jutell, kommunikationsansvarig Blodcentralen Stockholm.

– Jag tycker det ger en avslappnande effekt och jag glömde nästan bort att jag gav blod. Jag kan tänka mig att det här är bra om man känner sig lite orolig för att ge blod, så testa gärna om ni kan, säger Karin Stragne, en av de första som provade på nyheten.

Blodgivning med Mixed Reality är tillgängligt till och med 20 juni. Boka din tid här: Blodcentralen Sergel, Karolinska Universitetssjukhuset - 1177