30 års-jubilarer firades vid ceremoni

Nyhet

Karolinska Universitetssjukhuset stoltserar med flertalet medarbetare som har arbetat på sjukhuset i många år. De som har tjänstgjort här i hela trettio år hyllas vid en högtidlig ceremoni med en hedersbelöning och så även i år.

Medarbetarna fick rosor och en gåva som tack för deras tid på sjukhuset.

Årets ceremoni gick av stapeln i Sune Bergströms aula 10 april och inleddes med ett tacktal från Patrik Rossi. Sedan hyllades de av sina chefer och det delades ut rosor samt ett pärlhalsband eller klocka till samtliga 180 som kommit upp i hela trettio års tjänst på sjukhuset (25 år för de som går i pension).

Tf. sjukhusdirektör Patrik Rossi delar ut en ros till en av många medarbetare som tackades för sina 30 år på Karolinska.
Luigi Belcastro, forskningssjuksköterska, har precis fått en ros för sina trettio år i tjänst hos Karolinska Universitetssjukhuset.
Jubilarerna Åsa Bergh, Funktion PMI och Christina Gisleskog, Tema Barn, har jobbat tillsammans under många år.
Undersköterskan Gulper har jobbat på Karolinska i 30 år.

I nästa vecka bjuds de in till en middag i Stockholms Stadshus tillsammans med övriga jubilarer från Region Stockholm.

En av Karolinskas trotjänare är Ylva Pernow, idag verksam som sjukhusets chefläkare. Hon började på Karolinska 1993 och har varit forskande läkare, verksamhetschef och divisionschef.

Hur känns det att ha jobbat här i trettio år?
– Jag lever mest i nuet och ser framåt men självklart är det kul. En sådan här dag tänker man tillbaka på hur mycket vi har gjort och vilka medicinska framgångar som skett under de här åren, säger hon.

Vad är du mest stolt över att ha varit med om under åren?
– Oj, det var en svår fråga. Hur vi tog oss igenom pandemin, det var nog den största utmaningen.

Vilka stora framsteg på sjukhuset minns du särskilt?
– Det har skett stora framsteg inom diagnostik och behandling, till exempel immunterapin inom inflammatoriska sjukdomar som reumatoid artrit, multipel skleros och olika cancerterapier. Nu är vi inne i nästa fas med precisionsmedicin.

Hur ser du på framtiden – är du fortfarande lika taggad på ditt jobb?
– Absolut, nu är målet att vi ska stärka vår patientsäkerhetskultur. Jag vill också säga till sjukhusets medarbetare: Du gör något viktigt för våra patienter varje dag och det gör arbetet meningsfullt och roligt.

Chefläkare Ylva Pernow har jobbat på Karolinska i 30 år.