Karolinska.se etta i webbplatsranking

Nyhet

Karolinska.se toppar listan i Webperfs senaste mätning av webbplatser inom offentligt finansierad hälso- och sjukvård. Nyligen har flera förbättringar gjorts på webbplatsen vad gäller innehåll, navigering och tekniskt ramverk.

Webperf mäter webbplatser som är viktiga för det svenska samhället. Utvärderingen görs utifrån parametrar som tillgänglighet, prestanda, informationssäkerhet och hastighet. I den senaste mätningen toppar karolinska.se listan i kategorin ”Offentligt finansierad hälso- och sjukvård” med totalbetyget 4.58 av 5. Medelvärde i kategorien ligger på 4.0.

Se hela rankingen här

Även om vi tar sådana här mätningar med en nypa salt ger det oss en vink om att de förändringar vi gjort förbättrat kvaliteten på karolinska.se. Extra kul eftersom vi vet att det är förbättringar som i slutänden hjälper webbplatsens besökare, säger Carl-Mikael Fridlund, webbspecialist på Karolinska Universitetssjukhuset.

Den 3 april fick karolinska.se en ny struktur för alla vårdrelaterade sidor på webbplatsen. Alla mottagningssidor byggdes också om och fick en ny design.