100 000 vaccinerade i livmoderhalsprojekt

Nyhet

Projektet "Utrotning av livmoderhalscancer" har i dag nått 100 000 deltagare. "Det fortsätter att strömma till ungefär 2000 personer i veckan", säger Joakim Dillner, enhetschef på Center för cervixcancerprevention

100 000 personer har bidragit till att utrota livmoderhalscancer genom att ta uppdaterat HPV-vaccin med samtidig HPV-screening. Det är många – men det behöver bli fler för att helt utrota sjukdomen.

– Det är tydligt att utrotning av livmoderhalscancer har blivit en riktig folkrörelse över hela landet. Vi kommer att fortsätta under hela 2024. Det fortsätter att strömma till ungefär 2000 personer i veckan, säger Joakim Dillner, enhetschef på Center för cervixcancerprevention vid Karolinska Universitetssjukhuset och professor i infektionsepidemiologi vid KI.

Känner du någon född 1994-1999 som inte deltagit än?  Idag är det hela 553 vaccinationsmottagningar över hela landet som deltar – se listan på hpvcenter.se/utrotning

Studien koordineras från Karolinska Universitetssjukhuset. Samtliga landets 21 regioner deltar.