Heidi Stensmyren går vidare till nytt arbete

Nyhet

Heidi Stensmyren, chef för Tema Kvinnohälsa och Hälsoprofessioner, har rekryterats till en tjänst som Chief medical officer på ett företag inom bioteknikbranschen. Hon kommer arbeta som temachef på Karolinska till den 8 maj då Alireza Malakuti, i dag operativ chef, tillträder som tf temachef.

Under de 2,5 år som Heidi har arbetat på Karolinska har hon ansvarat för att bilda det nya Temat Kvinnohälsa och Hälsoprofessioner. Den nya tvärprofessionella post-covidmottagningen har etablerats och ”Min barnmorska” har tagits från projektform till att bli del av den ordinarie verksamheten inom ramen för det nyinrättade vårdvalet ”Sammanhållen vårdkedja”.

- Vi har genomfört omfattande förändringar inom Tema Kvinnohälsa och Hälsoprofessioner under min tid på Karolinska. När vi nu bland annat fått Min Barnmorska på plats är det ett bra tillfälle att växla över till en ny chef för temat. Jag vill tacka alla medarbetare och ser nu fram emot en ny utmaning i det privata näringslivet, säger Heidi Stensmyren.

- Tema Kvinnohälsa och Hälsoprofessioner har på många sätt bidragit till att Karolinska rankas som ett av världens bästa sjukhus. Jag vill rikta ett tack till Heidi för hennes viktiga insatser på Karolinska, säger sjukhusdirektör Björn Zoëga.

Eftersom Alireza Malakuti inte är läkare har Sebastian Brusell Gidlöf, verksamhetschef för Medicinsk Enhet Gynekologi och Reproduktion, utsetts till medicinskt ansvarig läkare för Tema Kvinnohälsa och Hälsoprofessioner.