Tre snabba frågor till Nobelpristagarnas räddare i nöden

Nyhet

NOBELFESTEN. John Pernow och Eva Ólafsdóttir, ansvarig läkare och sjuksköterska på Nobelbanketten svarar.

Under de senaste tio åren har John Pernow, till vardags kardiolog på Karolinska universitetssjukhuset, varit ansvarig läkare på Nobelbanketten. I år var han i tryggt sällskap tillsammans med kollegan Eva Ólafsdóttir, forskningssköterska vid Karolinska Universitetssjukhuset.

Själva Nobelfesten i Blå hallen i Stockholms stadshus utgjorde dock knappast slutet på arbetsveckan för dem i Nobels tjänst. Under hela veckan som föregått prisutdelningen och banketten har Nobelpristagarna befunnit sig i Stockholm för diverse evenemang. Dygnet runt under veckan, fram till Lucia, har Johan och Eva från kardiologkliniken på Karolinska universitetssjukhuset beredskap för att rycka in som Nobelpristagarnas räddare i nöden - om hälsan skulle svika.

Tre snabba frågor till Eva och John efter Nobelfesten

Hur var stämningen under kvällen?

– Stämningen var uppsluppen, förväntansfull och alla var glada över att äntligen få delta i festernas fest, säger Eva Ólafsdóttir och ler.

Fick ni rycka in?

– Tack och lov så gick det lugnt till under Nobelkvällen denna gång förutom några smärre incidenter som slutade väl, säger Eva.

Vad är det roligaste Nobelminnet?

– Jag har ett häftigt minne av när Patti Smith sjöng till Bod Dylan i Konserthuset när han fick sitt Nobelpris 2016. Det var en helt fantastisk upplevelse, säger John Pernow.