"Jag hoppas att mina kollegor känner att jag är en trygg punkt för dem"

Nyhet

Karolinapriset är sjukhusets årliga pris för att uppmärksamma medarbetares föredömliga insatser i arbetet. En av årets pristagare är Klara Arvidsson, som prisades för Föredömligt Medarbetarskap inom Tema Cancer.

Pristagaren Klara Arvidsson arbetar som Klinisk Omvårdnadsledare på Karolinska Comprehensive Cancer Center.

Grattis Klara, hur känns det att ha vunnit?

– Jag fick veta att jag var nominerad när kollegorna gratulerade och lyckönskade mig utan att jag förstod varför, jag förstod verkligen ingenting och jag hade varit bortrest några dagar. De berättade sedan att de visste att jag var nominerad till Karolinapriset och lite senare den dagen fick jag även veta att jag vunnit priset "Föredömligt medarbetarskap" inom Tema Cancer. Det kändes helt enkelt overkligt att just jag vann, bland alla otroliga medarbetare i Tema Cancer, men samtidigt så blev jag ju så otroligt glad, rörd och tacksam för att någon eller några nominerat just mig.  

Varför tror du att just du vann?

– Jag vill tro att jag blev nominerad för att jag alltid försöker att ställa upp och hjälpa till. Jag försöker se möjligheter och ha en positiv inställning. Jag hoppas även att mina kollegor känner att jag kan vara en trygg punkt för dem, någon som de kan vända sig till vid frågor om allt möjligt. Men det är ju just på grund av dem som jag är den jag är, mycket har jag att tacka mina fantastiska kollegor och mina otroliga chefer, Elin Blomdahl och Lovisa Johansson. 

Hur ser planerna ut framåt för dig?

– Jag har precis påbörjat studier till specialistsjuksköterska med inriktning mot kirurgi vilket känns väldigt roligt! Jag kommer att studera på 50 % och jag ser fram emot att kombinera det jag lär mig med mitt kliniska arbete. Vidare ser jag fram emot mitt fortsatta arbete som klinisk omvårdnadsledare och ERAS sjuksköterska på Bäckenkirurgi 8. Jag ser mycket fram emot att kicka igång ERAS (Enhanced Recovery after Surgery) ordentligt nu i höst tillsammans med alla fantastiska kollegor i kolorektala- och gynekologiska cancerkirurgiflödet och inte minst kolorektalsektionens nya chef Ulf O Gustafsson. 

Foto: Malin Jochumsen