Hjärtmottagningen hade lördagsöppet för att kapa väntetiderna

Nyhet

Under lördagen den 2:a juli höll Hjärtverksamheten på Karolinska i Solna öppet med syftet att minska väntetiderna på mottagningen.

Från vänster: Hamid Bastani, Georgios Vavilis, Gianluigi Savarese, Agneta Månsson-Broberg, Victoria Boström-Nilsson, Dmitri Matan, Emma Åkesson, Artur Fedorowski. Inte med på bild: Lars Lund, Ott Saluveer, Michael Melin.

Varje år tar Hjärtkliniken i Solna emot cirka 34 000 besökare via öppenvårdsbesök. Som en del i Karolinska Universitetssjukhusets satsning inom kökapning efter pandemin hade man lördagsöppet på mottagningar på Hjärtkliniken.

På plats fanns ett starkt team på 9 läkare och två undersköterskor för att ta emot över 60 patienter med arytmi, hjärtsvikt, post-covid relaterade besvär och andra hjärtproblem. Vid mottagningsbesöken går man igenom diagnos och behandling tillsammans med patienten. De som planeras för interventioner får förberedande information.

Det kontinuerliga arbetet för att korta ned väntetiderna på både operationer och mottagningsbesök hade aldrig varit möjlig utan de eldsjälar som har möjligheten att ställa upp.

– Vi arbetar hårt för att korta köer och det är glädjande att se det stora engagemang som finns hos medarbetare, berättar Michael Melin, Patientflödeschef för hjärtsvikt.

– Vilket gäng! Det blir stora effekter när vi jobbar tillsammans. Mycket glädjande att så många patienter kunde ändå få sina mottagningsbesök innan sommaren, säger Frieder Braunschweig, verksamhetschef för ME Kardiologi.