Sommaravdelningen öppnar i Huddinge för att ta emot patienter

Nyhet

Äntligen är det dags för Karolinskas sommaravdelning i Huddinge att öppna dörrarna och börja ta emot patienter. Avdelningen kommer att ha 12 vårdplatser och bemannas av kollegor från bemanningscentrum och flera andra verksamheter som tillsammans bildar ett flexibelt sommarteam.

Annelie Moquist, , interimschef och tf omvårdnadschef på sommaravdelningen. i Huddinge

På måndag den 27 juni öppnar den gemensamma sommaravdelningen i Huddinge. Klockan 08.00 är det dags att ta emot de första patienterna, men innan dess blir det gemensam frukost för att starta upp tillsammans i personalgruppen.

- Vi blir ett flexibelt team med personal från många olika verksamheter som tar med sig massor av erfarenhet hit för att ta hand om patienterna, säger Annelie Moquist, interimschef och tf omvårdnadschef på sommaravdelningen.

Patienterna som vårdas på de 12 vårdplatserna kommer antingen från akutmottagningen, via akutvårdsavdelning eller andra avdelningar. Eftersom sommaravdelningen saknar medicinsk övervakning, exempelvis telemetri, måste patienterna som läggs in här vara stabila.

- Varje patient blir inskriven som en så kallad satellitpatient och det blir specialister som kommer och rondar på plats, från respektive medicinskt område. Även dietist, fysioterapeut eller annan kompetens kommer att vara kopplad till den bakavdelning som varje patient har, berättar Annelie.

Skulle en patient bli instabil under vårdtiden på sommaravdelningen finns en beredskap för att flytta patienten.

- Vi vet ju inte på förhand vilka patienter som kommer till oss, så min inställning är att vi får ha ett flexibelt förhållningssätt och en god kommunikation för att lösa situationer tillsammans. Det ska bli så roligt att äntligen öppna och ta emot patienter hela sommaren!, säger Annelie.

Sommaravdelningen kommer att hålla öppet ända fram till måndag vecka 34.