Håkan Nilsson blir ny ekonomidirektör på Karolinska Universitetssjukhuset

Nyhet

Senast i mitten av augusti tillträder Håkan Nilsson som ekonomidirektör på Karolinska Universitetssjukhuset. Han kommer närmast från en tjänst på tågbolaget MTR Nordic.

- I Håkan Nilsson får Karolinska en ekonomidirektör med bred erfarenhet från olika branscher som samtidigt känner sjukhuset och det framgångsrika förändringsarbete som vi bedriver väl, säger Björn Zoëga, sjukhusdirektör på Karolinska Universitetssjukhuset.

Håkan Nilsson lämnar tjänsten som vice vd och ekonomidirektör på MTR Nordic där han har ansvarat för ekonomi, inköp och intern revision. I Norden driver MTR Nordic tunnelbanan och pendeltågen i Stockholm, Mälardalstrafiken samt snabbtåg på sträckan Stockholm-Göteborg.

- Det är med stor entusiasm och ödmjukhet som jag ser fram emot att få fortsätta att bidra till att utveckla Karolinska, som är ett av Europas största universitetssjukhus. Att sjukhuset utsetts till ett av världens bästa sjukhus tre år i rad av tidningen Newsweek imponerar, säger Håkan Nilsson, som också är styrelseledamot för Karolinska Universitetssjukhuset sedan 2018.

I samband med att Håkan tillträder som ekonomidirektör så lämnar han sjukhusets styrelse.

Under perioden 2013–2017 var Håkan Nilsson ekonomidirektör på trafikförvaltningen i Region Stockholm.

Håkan Nilsson

Utbildning: ekonomie licentiat från Linköping och ekonomie magister från Lund

Bostad: Lägenhet på Kungsholmen i Stockholm och hus mellan Lund och Bjärred i Skåne

Familj: Två tjejer på 14 och 12 år

Fritid: Ett mål är att springa Stockholm halvmaraton i september. Andra intressen är att laga mat, spela golf och padel.