Vår arbetsplats

Vi är ett av Europas största och främsta universitetssjukhus och har ett särskilt ansvar för att bedriva högspecialiserad vård, forskning och utbildning.

Som medarbetare hos oss finner du stora karriär- och utvecklingsmöjligheter inom en mängd olika yrken. Eftersom vi har ett särskilt ansvar för högspecialiserad vård har vi också en betydande roll i utvecklingen av framtidens hälso- och sjukvård.

Här kan du arbeta både patientnära, kombinera din tjänst med studier eller arbeta inom helt andra områden, till exempel inom administration, IT eller HR – och gemensamt för oss alla är att vi tillsammans jobbar för att skapa den absolut bästa vården för patienten.

Våra verksamheter

Vår organisation omfattas av teman och funktions och utgår från patientens resa genom vården och sjukhusets patientgrupper.

Inom varje tema/funktion finns ett antal medicinska enheter som samlar likartad vård. Vården organiseras även i ett antal omvårdnadsområden. Funktion är ett kompetensområde som löper tvärs genom teman. En funktion bistår med kompetenser och resurser som används i många olika patientgrupper och därmed fler teman. 

Läs mer här om karriärmöjligheter hos våra olika teman och funktioner. 

Vår vision

Vi ska bota och lindra imorgon det ingen kan bota och lindra idag.

Vi ser till att våra patienter alltid är i fokus! På Karolinska ska alla patienter få ett personligt bemötande, en säker vård av utmärkt kvalitete med bästa expertis, behandlingsmetoder och omvårdnad. 

Våra värderingar

På Karolinska har vi tillsammans tagit fram tre värdeord som ska ge oss vägledning och vardagen och hjälpa oss att nå sjukhusets mål. 

Ansvar

Vi tar ansvar för våra patienter, uppgifter och varandra. Vi säger ifrån om vi anser att något är fel.

Medmänsklighet

Vi möter våra patienter och varandra med omtanke och respekt. Vi utgår från varje patients unika behov. 

Helhetssyn

Vi arbetar tillsammans över gränser för att bästa möjliga vård. Vi uppskattar varandras insats och ber om hjälp när det behövs. 

Läs mer här om vår organisation och vårt uppdrag