Vår arbetsplats

Med drygt 15 000 medarbetare är Karolinska ett av Europas största universitetssjukhus. I Karolinska ingår även Medicinsk Diagnostik Karolinska (MDK) samt Astrid Lindgrens Barnsjukhus (ALB).

Som medarbetare hos oss finner du stora karriär- och utvecklingsmöjligheter inom en mängd olika yrken. Eftersom vi har ett särskilt ansvar för högspecialiserad vård har vi också en betydande roll i utvecklingen av framtidens hälso- och sjukvård.

Här kan du arbeta både patientnära, kombinera din tjänst med studier eller arbeta inom helt andra områden, till exempel inom administration, IT eller HR – men gemensamt för oss alla är att vi tillsammans jobbar för att skapa den absolut bästa vården för patienten.

Röster inifrån sjukhuset

Vi är Karolinska

Hur är det egentligen att jobba på Karolinska Universitetssjukhuset? Varför jobbar man här?

Här kan du möta fler av våra medarbetare och höra om hur deras dag på jobbet har varit. 

Våra verksamheter 

Vår organisation omfattas av sju medicinska temaområden och fyra funktioner och utgår från patientens resa genom vården. En av grundprinciperna är vård i flöden utifrån sjukhusets patientgrupper.

Inom varje tema/funktion finns ett antal medicinska enheter som samlar likartad vård. Vården organiseras även i ett antal omvårdnadsområden. Funktion är ett kompetensområde som löper tvärs genom teman. En funktion bistår med kompetenser och resurser som används i många olika patientgrupper och därmed flera teman. 

Vill du läsa mer om varje tema och funktion så kan du göra det här.


Vår vision

Vi ska bota och lindra imorgon det ingen kan bota och lindra idag.

Vi ser till att våra patienter alltid är i fokus! På Karolinska ska alla patienter få ett personligt bemötande, en säker vård av utmärkt kvalitet med bästa expertis, behandlingsmetoder och omvårdnad.

Våra värderingar

På Karolinska har vi tillsammans tagit fram tre värdeord som ska ge oss vägledning i vardagen och hjälpa oss att nå sjukhusets mål.

ANSVAR
Vi tar ansvar för våra patienter, uppgifter och varandra. Vi säger ifrån om vi anser att något är fel.

MEDMÄNSKLIGHET
Vi möter våra patienter och varandra med omtanke och respekt. Vi utgår från varje patients unika behov.

HELHETSSYN
Vi arbetar tillsammans över gränser för att ge bästa möjliga vård. Vi uppskattar varandras insats och ber om hjälp när det behövs

Vill du läsa mer om Karolinska?

Ledarskap på Karolinska universitetssjukhuset

Ett nyckelord för ledarskapet på Karolinska är tillsammans. Det är inte chefen själv som förväntas ha alla svar, lösa alla problem eller hitta alla lösningar, utan tillsammans med medarbetarna skapa förutsättningar för det samskapande som krävs i en så komplex verksamhet som Karolinska. Att omfamna komplexiteten, samskapa, ta ett betraktande perspektiv och ha ett utvecklande förhållningssätt är fyra hörnstenar i Karolinskas syn på ledarskap, där det gemensamma syftet och fokuset på patienten alltid är utgångspunkten. Det är för patienternas skull vi gör det vi gör om dagarna, och rollen som ledare är att se till att patientens bästa alltid kommer först, tillsammans med medarbetarna.

Sociala medier

Är du intresserad av att hålla dig uppdaterad om vad som händer på Karolinska?
Välkommen att följa oss på sociala media! Här kan du läsa både om nyheter och träffa våra kollegor:
LinkedIn 
Facebook 
Instagram 

Är du intresserad av att följa nyheter kopplat till att jobba hos oss kan du följa oss på Facebook-jobb:
Facebook-Jobb